Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Hypothecaire lening: wat is het eigenlijk?

Hypothecaire lening: wat is het eigenlijk?

Bij het kopen van een huis ontkomen veel mensen er niet aan; het afsluiten van een hypothecaire lening, oftewel een hypotheek.

Maar wat is een hypotheek eigenlijk precies? En waar moet je aan voldoen om het te krijgen? Mr. Chadd zet het voor je op een rijtje!

Hypothecaire lening

Wat is een hypothecaire lening?

Eerst kijken we wat een hypothecaire lening eigenlijk precies is. Kort gezegd, een hypothecaire lening is een geldlening bij een bank die je gebruikt om je huis te kopen. Mensen hebben vaak niet genoeg geld om zelf een huis te kunnen kopen en lenen hierdoor geld bij een bank om dit alsnog te kunnen doen. Om er zeker van te zijn dat de lening terugbetaald kan worden, wordt het huis vaak opgegeven als onderpand. Dit betekent dat de bank recht heeft op het huis als je niet in staat blijkt om de hypotheek af te betalen.

Voorwaardes

De hoogte van de lening hangt af van het salaris van de persoon in kwestie. Hoe meer iemand verdient, hoe hoger de lening kan zijn. Verder betaal je rente aan de bank over je lening, ook wel de hypotheekrente genoemd.

De hypothecaire lening moet uiteindelijk binnen 30 jaar terugbetaald worden. Dit gebeurt door periodieke aflossingen waarbij iedere maand een deel van de lening en een bedrag aan rente afgelost wordt. De meest bekende vormen van hypothecaire leningen zijn annuïteitenhypotheken, aflossingsvrije hypotheken en spaarhypotheken.

De rente op hypotheken kan ook worden gebruikt als belastingvoordeel. De hoogte van deze rente kan worden afgetrokken van je belastbare salaris. Hierdoor wordt je salaris van de belastingdienst dus lager en betaal je uiteindelijk minder belasting!

Oefenvraag

De annuïteitenhypotheek is één van de meest gebruikte hypotheken. Kan jij uitleggen wat deze vorm van hypotheken eigenlijk is en hoe je dit berekent?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat is de hypotheekrenteaftrek en hoe werkt het?

Welvaartsvast en waardevast: wat betekent het en wat is het verschil?

Omslagstelsel en kapitaaldekkingsstelsel: wat is het verschil?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}