START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Verschil activa en liquide middelen

Daar is ‘ie weer, de balansrekening!

In deze uitleg duikt Mr. Chadd in de activa en de liquide middelen en dan vooral de verschillen daartussen.

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder!

De balansrekening

Even een kleine terugblik op de balansrekening , want hoe zag deze er ook alweer uit?

activa

De balansrekening, ook wel kortweg balans genoemd, van een onderneming bestaat uit twee zijden. De linkerzijde is de debet-kant, ook wel de activa (bezittingen) kant genoemd. Aan de rechterzijde is de credit-kant, ook wel de passiva (schulden) kant genoemd. Een kenmerk van een balans is dat deze altijd in evenwicht (in balans dus) is. De bedragen aan de beide zijden moeten dus gelijk zijn.

Activa

Zoals gezegd, de activa kunnen we vinden aan de linkerkant (debet) van de balans. De activa staan voor de bezittingen van een onderneming en worden onderverdeeld in vaste activa en vlottende activa.

Vaste activa zijn bezittingen die voor een lange tijd, sowieso langer dan een jaar, meegaan. Denk bijvoorbeeld aan een kantoorpand of een bedrijfsauto.

Vlottende activa zijn bezittingen die voor maximaal een jaar meegaan of een productieronde bruikbaar blijven, denk aan voorraden en debiteuren.

Zo werkt de app

Liquide middelen

Kort gezegd is liquide middelen een ander woord voor geld. Het kan bestaan uit meerdere dingen. Onderdelen van liquide middelen zijn bijvoorbeeld het contante geld (kas), je positieve saldi op de bank (giraal geld) en beleggingen in aandelen die in principe in geld kunnen worden omgezet. Kortom, met liquide middelen kun je betalen.

Test jezelf met deze oefenvraag!

Mr. Chadd besluit een compleet nieuw interieur aan te schaffen. Alle bureau’s, stoelen en computers zijn vervangen. Van welke soort activa is hier sprake? Vlottend of vast?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Wat is het verschil tussen economie en M&O?

Netto Contante Waarde: wat is het?

Wat is een winst- en verliesrekening en hoe stel ik deze op?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!