Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Wat is het verschil tussen economie en M&O?

Vaak worden de vakken Economie en M&O door elkaar gehaald.

Veel mensen denken dat het over hetzelfde gaat, dit is niet helemaal juist. Er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de twee vakken.

Welke? Dat legt Mr. Chadd in dit artikel voor je uit!

Economie is vrij algemeen en groot. Het gaat over de economie in Nederland en zelfs daarbuiten en snijdt ontzettend veel onderwerpen aan. Dit zijn bijvoorbeeld wisselkoersen, speltheorie, internationale handel, inflatie en ga zo maar door. Vergeleken met M&O is economie een wat theoretischer vak, met veel minder berekeningen. Je zou kunnen zeggen dat Economie maar op macro-niveau is, omdat het over de economie van een heel land en zelfs de wereld gaat.

Verschil tussen Economie en M&O

M&O is wat dat betreft wat meer op micro-niveau, er wordt meestal ingezoomd op een bedrijf. Je zou het dan ook best goed kunnen vergelijken met bedrijfseconomie. Het gaat over alles waar een bedrijf mee te maken krijgt, zoals marketing, personeelsbeleid, ondernemerschap.

Bij M&O komen veel berekeningen voor. Zo moet je balansen opstellen, winst-en-verliesrekeningen maken en aandelenkoersen berekenen. Het ligt er dus net maar aan wat jouw specialiteit is of jij van M&O of Economie gaat houden op school.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe leer je voor Economie?

Wat is een winst- en verliesrekening en hoe stel ik deze op?

Verschil activa en liquide middelen

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}