fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Vaak worden de vakken Economie en M&O door elkaar gehaald.

Veel mensen denken dat het over hetzelfde gaat, dit is niet helemaal juist. Er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de twee vakken.

Welke? Dat legt Mr. Chadd in dit artikel voor je uit!

Economie is vrij algemeen en groot. Het gaat over de economie in Nederland en zelfs daarbuiten en snijdt ontzettend veel onderwerpen aan. Dit zijn bijvoorbeeld wisselkoersen, speltheorie, internationale handel, inflatie en ga zo maar door. Vergeleken met M&O is economie een wat theoretischer vak, met veel minder berekeningen. Je zou kunnen zeggen dat Economie maar op macro-niveau is, omdat het over de economie van een heel land en zelfs de wereld gaat.
Verschil tussen Economie en M&O
M&O is wat dat betreft wat meer op micro-niveau, er wordt meestal ingezoomd op een bedrijf. Je zou het dan ook best goed kunnen vergelijken met bedrijfseconomie. Het gaat over alles waar een bedrijf mee te maken krijgt, zoals marketing, personeelsbeleid, ondernemerschap.

Bij M&O komen veel berekeningen voor. Zo moet je balansen opstellen, winst-en-verliesrekeningen maken en aandelenkoersen berekenen. Het ligt er dus net maar aan wat jouw specialiteit is of jij van M&O of Economie gaat houden op school.

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je β€˜word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp