START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Wat is het verschil tussen economie en M&O?

Vaak worden de vakken Economie en M&O door elkaar gehaald.

Veel mensen denken dat het over hetzelfde gaat, dit is niet helemaal juist. Er zijn wel degelijk grote verschillen tussen de twee vakken.

Welke? Dat legt Mr. Chadd in dit artikel voor je uit!

Economie is vrij algemeen en groot. Het gaat over de economie in Nederland en zelfs daarbuiten en snijdt ontzettend veel onderwerpen aan. Dit zijn bijvoorbeeld wisselkoersen, speltheorie, internationale handel, inflatie en ga zo maar door. Vergeleken met M&O is economie een wat theoretischer vak, met veel minder berekeningen. Je zou kunnen zeggen dat Economie maar op macro-niveau is, omdat het over de economie van een heel land en zelfs de wereld gaat.

Verschil tussen Economie en M&O

M&O is wat dat betreft wat meer op micro-niveau, er wordt meestal ingezoomd op een bedrijf. Je zou het dan ook best goed kunnen vergelijken met bedrijfseconomie. Het gaat over alles waar een bedrijf mee te maken krijgt, zoals marketing, personeelsbeleid, ondernemerschap.

Bij M&O komen veel berekeningen voor. Zo moet je balansen opstellen, winst-en-verliesrekeningen maken en aandelenkoersen berekenen. Het ligt er dus net maar aan wat jouw specialiteit is of jij van M&O of Economie gaat houden op school.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe leer je voor Economie?

Wat is een winst- en verliesrekening en hoe stel ik deze op?

Verschil activa en liquide middelen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!