START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Netto Contante Waarde: wat is het?

Netto Contante Waarde: wat is het?

Wanneer een bedrijf wil kijken hoe ze er op financieel gebied voor staan, dan wordt de netto contante waarde nog wel eens gebruikt.

Maar wat is het precies? Dat lees je in dit artikel!

Netto Contante Waarde

De netto contante waarde wordt gebruikt als er wordt gekeken of een project of investering die ze zouden kunnen doen winstgevend (genoeg) is. Bij de netto contante waarde gaat het om de som van alle toekomstige kasstromen. Er wordt dan naar het verschil gekeken tussen de contante waarde van de uitgaande stromen en de contante waarde van de inkomende stromen. Er wordt bij deze methode rekening gehouden met de tijd, geld kan namelijk in de tijd minder waard worden.

Formule

De basisformule om de netto contante waarde (NCW) te kunnen berekenen is als volgt:

*NCW= Rt÷ (1+i)t*

Waarbij:

t = periode van de cash flow

i = disconteringsvoet

Rt = netto cash flow

Als eerst moeten we de kasstromen contant maken door ze te delen door de disconteringsvoet. Eigenlijk bereken je dan hoeveel de toekomstige kasstromen nu waard zijn. Dit ziet er zo uit:

Stel dat de jaarlijkse kasstroom die voortvloeit uit de investering €100.000 is en de rentevoet is 8%. De kasstroom in jaar 1 is dan 100.000/(1+0.08) = €92.592,59. Daarna moeten we de contante waarde van de investering bepalen. Dit is erg eenvoudig om te doen:

Contante waarde investering = contante waarde kasstromen – bedrag van investering

Zo werkt de app

Probeer het nu eens zelf!

Een investering bedraagt €300.000. Daar tegenover staat een kasstroom van €15.000 per jaar. Wat is dan de netto contante waarde van de investering als de disconteringsvoet 8% is?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Koopkracht, nominaal en reeel inkomen

Bruto en netto: wat is nu het verschil?

Welvaart in enge en ruime zin

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!