Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Schiphol: welke invloed heeft het eigenlijk op de Nederlandse economie?

Iedereen in Nederland kent Schiphol als onze meest belangrijke luchthaven.

Dagelijks vliegen er vanaf Schiphol duizenden mensen naar mooie buitenlandse steden en prachtige exotische bestemmingen. Maar wat voor invloed heeft de luchthaven en al die vluchten op onze economie? Mr. Chadd zocht het voor je uit!

Schiphol: welke invloed heeft het eigenlijk op de nederlandse economie

Ten eerste kunnen we sowieso vaststellen dat Schiphol een hele positieve invloed heeft op ons land. Door de luchthaven komen vele buitenlandse toeristen naar ons land toe en is er de mogelijkheid om veel handel te drijven met andere landen. Bovendien levert de luchthaven veel werkgelegenheid op.

De cijfers

Onderzoek wijst uit dat Schiphol zowel directe als indirecte positieve effecten heeft op onze economie. Ten eerste zorgt de luchthaven voor veel werkgelegenheid; tussen de 60.000 en 90.000 mensen werken op Schiphol. Bovendien levert de luchthaven tussen de 4 en 8 miljard euro aan geld op per jaar. Als we kijken naar indirecte effecten, dan zien we dat buiten de luchthaven ook nog eens 50.000 tot 200.000 mensen kunnen werken door de effecten van Schiphol. Dit levert nog eens een extra 3 tot 18 miljard euro op. De getallen zijn erg breed aangezien het moeilijk is om precies het totale effect te berekenen. Feit is in ieder geval dat de luchthaven een positieve invloed heeft op ons land en dat veel mensen kunnen werken door Schiphol!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe leer je voor Economie?

Arbeidsdeling en specialisatie

Soorten beroepsbevolking en participatiegraad

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}