START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Schiphol: welke invloed heeft het eigenlijk op de Nederlandse economie?

Iedereen in Nederland kent Schiphol als onze meest belangrijke luchthaven.

Dagelijks vliegen er vanaf Schiphol duizenden mensen naar mooie buitenlandse steden en prachtige exotische bestemmingen. Maar wat voor invloed heeft de luchthaven en al die vluchten op onze economie? Mr. Chadd zocht het voor je uit!

Schiphol: welke invloed heeft het eigenlijk op de nederlandse economie

Ten eerste kunnen we sowieso vaststellen dat Schiphol een hele positieve invloed heeft op ons land. Door de luchthaven komen vele buitenlandse toeristen naar ons land toe en is er de mogelijkheid om veel handel te drijven met andere landen. Bovendien levert de luchthaven veel werkgelegenheid op.

De cijfers

Onderzoek wijst uit dat Schiphol zowel directe als indirecte positieve effecten heeft op onze economie. Ten eerste zorgt de luchthaven voor veel werkgelegenheid; tussen de 60.000 en 90.000 mensen werken op Schiphol. Bovendien levert de luchthaven tussen de 4 en 8 miljard euro aan geld op per jaar. Als we kijken naar indirecte effecten, dan zien we dat buiten de luchthaven ook nog eens 50.000 tot 200.000 mensen kunnen werken door de effecten van Schiphol. Dit levert nog eens een extra 3 tot 18 miljard euro op. De getallen zijn erg breed aangezien het moeilijk is om precies het totale effect te berekenen. Feit is in ieder geval dat de luchthaven een positieve invloed heeft op ons land en dat veel mensen kunnen werken door Schiphol!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe leer je voor Economie?

Arbeidsdeling en specialisatie

Soorten beroepsbevolking en participatiegraad

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!