Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Het jeugdloon en minimumloon

Iedereen die werkt in Nederland heeft recht op een minimale hoeveelheid loon; het minimumloon.

Werknemers die 21 jaar en ouder zijn moeten volgens de overheid een volwaardig loon verdienen.

Hierdoor heeft de overheid een wet ingesteld die ervoor zorgt dat iedereen in Nederland een minimale hoeveelheid loon krijgt.

Ben je nog geen 21 jaar? Dan val je onder het jeugdloon! Jeugdige werknemers tussen de 15 en 20 jaar oud krijgen een vast percentage van het totale minimumloon.

Jeugdloon en minimumloon

Het jeugdloon en minimumloon zijn ingesteld om ervoor te zorgen dat iedereen voldoende verdient en er geen werknemers een onevenredig laag loon krijgen. Het is dus verboden om als werkgever lonen te betalen die lager zijn dat het minimumloon. Vanaf 1 juli 2019 is er bovendien een verandering in de wet gekomen dat vanaf nu 21 jarigen ook het volledige minimumloon moeten krijgen. Hiervoor gold dit alleen voor iedereen die 22 jaar en ouder is.

Het minimumloon in Nederland bestaat al sinds 27 november 1968. Toen werd het vastgesteld op 100 euro in de week voor iedereen die 25 jaar en ouder was. Een paar jaar later, in 1974, werd in Nederland ook het wettelijk minimumjeugdloon ingevoerd. Het voornaamste doel hiervan was het beschermen van alle jongeren die een arbeidsovereenkomst getekend hadden.

Het minimumloon wordt regelmatig aangepast (meestal per 1 januari of 1 juli). Dit heeft te maken met inflatie en welvaarts veranderingen in Nederland. Ook kan het minimumloon afhangen van de sector waarin je werkt en de afspraken die zijn gemaakt in de CAO die voor die sector gelden.

Tabel 1. Minimumloon en jeugdloon per 1 juli 2019

loontabel

Voorbeeldvraag

In Denemarken, Finland en Zweden hebben ze geen wettelijk minimumloon. Denk je dat dit positief of negatief kan uitwerken?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Loonquote, loonaandeel en loonruimte: het houdt het in?

Arbeidsproductiviteit: wat is het en bereken je het?

Werkloosheid: welke vormen zijn er?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}