fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Cao en arbeidsvoorwaarden

Wanneer je ergens gaat werken, teken je een contract. Hierin staan alle arbeidsvoorwaarden genoemd, bijvoorbeeld hoeveel loon je krijgt.

Sommige voorwaarden spreek je zelf af met je werkgever, maar andere voorwaarden zijn vastgelegd in een cao. Maar wat is dat nou precies?

Cao en arbeidsvoorwaarden
De cao
In een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) staan afspraken die zijn gemaakt tussen werkgeversorganisaties en vakbonden (werknemersorganisaties). In de meeste gevallen geldt zo’n cao voor alle werknemers in een bepaalde bedrijfstak, dit noemen we een bedrijfstak-cao. Het komt echter ook wel eens voor dat grote bedrijven een eigen cao afsluiten met vakbonden, dit noemen we een ondernemings-cao.

Als aanvulling op de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in een cao maken werknemers zelf ook aanvullende afspraken met hun werkgever. Deze afspraken worden vastgelegd in een individuele arbeidsovereenkomst en mogen nooit slechter zijn dan de afspraken in het cao.

Soorten arbeidsvoorwaarden
In een arbeidsovereenkomst staan verschillende soorten arbeidsvoorwaarden. Deze kunnen we als volgt onderscheiden:

  • Primaire arbeidsvoorwaarden: dit zijn de belangrijkste arbeidsvoorwaarden, zoals het loon, het aantal uren, toeslagen en pensioenrechten.
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden: voorbeelden hiervan zijn verlofregelingen, opleidingsmogelijkheden, reiskostenvergoedingen en een auto van de zaak.
  • Tertiaire arbeidsvoorwaarden: dit zijn vaak voorwaarden waarvan de geldwaarde lastig te bepalen is of die minder belangrijk zijn dan de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld flexibele werktijden, een kerstpakket en een bedrijfskantine.
  • Flexibele arbeidsvoorwaarden: een werkgever kan ook flexibele arbeidsvoorwaarden aanbieden, dan is het aan de werknemer om te bepalen wat hij/zij kiest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen extra vakantiedagen of een fiets van het werk.

Zo werkt de app

Omdat de wensen van de ene werknemer vaak verschillen van de wensen van de andere werknemer beschikken sommige bedrijven ook wel over een meerkeuzesysteem. Dit zijn pakketten van arbeidsvoorwaarden waaruit werknemers kunnen kiezen. Ze zijn wel gelijk in waarde maar bevatten eigenlijk verschillende dingen. Zo kiest een werknemer met kinderen bijvoorbeeld liever voor een pakket met een vergoeding voor kinderopvang en een werknemer zonder kinderen kiest eerder voor een pakket met een vergoeding voor een extra opleiding.

Even oefenen
Onder welke arbeidsvoorwaarden (primaire, secundaire of tertiaire) vallen de volgende voorbeelden van arbeidsvoorwaarden?

  • Toeslag voor overwerken
  • Optie om thuis te werken
  • Verjaardagscadeautje
  • Vakantietoeslag
  • Aantal verlofdagen
  • Fitnessfaciliteiten
​
Tjitske
​
 
​
 
​
 
​
Deze uitleg is geschreven door Tjitske.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je β€˜word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp