Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Cao en arbeidsvoorwaarden

Cao en arbeidsvoorwaarden

Wanneer je ergens gaat werken, teken je een contract. Hierin staan alle arbeidsvoorwaarden genoemd, bijvoorbeeld hoeveel loon je krijgt.

Sommige voorwaarden spreek je zelf af met je werkgever, maar andere voorwaarden zijn vastgelegd in een cao. Maar wat is dat nou precies?

Cao en arbeidsvoorwaarden

De cao

In een collectieve arbeidsovereenkomst (cao) staan afspraken die zijn gemaakt tussen werkgeversorganisaties en vakbonden (werknemersorganisaties). In de meeste gevallen geldt zo’n cao voor alle werknemers in een bepaalde bedrijfstak, dit noemen we een bedrijfstak-cao. Het komt echter ook wel eens voor dat grote bedrijven een eigen cao afsluiten met vakbonden, dit noemen we een ondernemings-cao.

Als aanvulling op de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in een cao maken werknemers zelf ook aanvullende afspraken met hun werkgever. Deze afspraken worden vastgelegd in een individuele arbeidsovereenkomst en mogen nooit slechter zijn dan de afspraken in het cao.

Soorten arbeidsvoorwaarden

In een arbeidsovereenkomst staan verschillende soorten arbeidsvoorwaarden. Deze kunnen we als volgt onderscheiden:

  • Primaire arbeidsvoorwaarden: dit zijn de belangrijkste arbeidsvoorwaarden, zoals het loon, het aantal uren, toeslagen en pensioenrechten.
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden: voorbeelden hiervan zijn verlofregelingen, opleidingsmogelijkheden, reiskostenvergoedingen en een auto van de zaak.
  • Tertiaire arbeidsvoorwaarden: dit zijn vaak voorwaarden waarvan de geldwaarde lastig te bepalen is of die minder belangrijk zijn dan de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, bijvoorbeeld flexibele werktijden, een kerstpakket en een bedrijfskantine.
  • Flexibele arbeidsvoorwaarden: een werkgever kan ook flexibele arbeidsvoorwaarden aanbieden, dan is het aan de werknemer om te bepalen wat hij/zij kiest. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen extra vakantiedagen of een fiets van het werk.

Zo werkt de app

Omdat de wensen van de ene werknemer vaak verschillen van de wensen van de andere werknemer beschikken sommige bedrijven ook wel over een meerkeuzesysteem. Dit zijn pakketten van arbeidsvoorwaarden waaruit werknemers kunnen kiezen. Ze zijn wel gelijk in waarde maar bevatten eigenlijk verschillende dingen. Zo kiest een werknemer met kinderen bijvoorbeeld liever voor een pakket met een vergoeding voor kinderopvang en een werknemer zonder kinderen kiest eerder voor een pakket met een vergoeding voor een extra opleiding.

Even oefenen

Onder welke arbeidsvoorwaarden (primaire, secundaire of tertiaire) vallen de volgende voorbeelden van arbeidsvoorwaarden?

  • Toeslag voor overwerken
  • Optie om thuis te werken
  • Verjaardagscadeautje
  • Vakantietoeslag
  • Aantal verlofdagen
  • Fitnessfaciliteiten

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Arbeidsproductiviteit: wat is het en bereken je het?

De krappe en ruime arbeidsmarkt

Soorten beroepsbevolking en participatiegraad

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}