Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Word

Word is misschien wel de meest bekende tekstverwerker in de wereld.

Bijna iedereen gebruikt het wel eens voor het maken voor een schoolopdracht of bijvoorbeeld het schrijven van je sollicitatiebrief.

Wat is Word precies? En hoe werkt het? Mr. Chadd legt het voor je uit!

word

Word is officieel een programma van Microsoft. Het is gemaakt met de intentie om mensen gemakkelijk stukken tekst te laten schrijven, zowel thuis, op school als op werk. Word heeft ontzettend veel tools die je hierbij kunnen helpen. Aan de bovenkant van het programma kan je met de verschillende kopjes jouw document helemaal op maat maken! Zo kan je het juiste lettertype of lettergrootte invoeren, tabellen maken of de lay-out van je tekst ontwerpen. Aan de onderkant van het document kan je zien hoeveel pagina’s er in totaal al getypt zijn, wat het aantal woorden is dat er in het bestand staat en in welke taal de spellingscheck wordt uitgevoerd.

Er bestaan veel verschillende versies van Word. Iedere paar jaar wordt het programma bijgewerkt en gemoderniseerd zodat iedereen het makkelijk kan gebruiken. Tegenwoordig is Microsoft 2016 de laatste versie. Ondanks dat Word een programma is voor Microsoft, kunnen mensen met een Macbook het ook prima gebruiken! Mede omdat het zo makkelijk te gebruiken is, is Word uitgegroeid tot de meest gebruikte tekstverwerker in de wereld.

Naast Microsoft Word kan je ook andere programma’s gebruiken die erop lijken. Zo heb je Google Docs, wat een programma van Google is die ontzettend veel kenmerken heeft van Word. Het enige verschil is dat je bij Google Docs online met meerdere mensen tegelijk in een tekstdocument kan werken. Erg handig voor groepsopdrachten dus!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Excel: hoe kan ik er makkelijk mee werken?

Microsoft Access

PowerPoint

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}