fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Word is misschien wel de meest bekende tekstverwerker in de wereld.

Bijna iedereen gebruikt het wel eens voor het maken voor een schoolopdracht of bijvoorbeeld het schrijven van je sollicitatiebrief.

Wat is Word precies? En hoe werkt het? Mr. Chadd legt het voor je uit!

word
Word is officieel een programma van Microsoft. Het is gemaakt met de intentie om mensen gemakkelijk stukken tekst te laten schrijven, zowel thuis, op school als op werk. Word heeft ontzettend veel tools die je hierbij kunnen helpen. Aan de bovenkant van het programma kan je met de verschillende kopjes jouw document helemaal op maat maken! Zo kan je het juiste lettertype of lettergrootte invoeren, tabellen maken of de lay-out van je tekst ontwerpen. Aan de onderkant van het document kan je zien hoeveel pagina’s er in totaal al getypt zijn, wat het aantal woorden is dat er in het bestand staat en in welke taal de spellingscheck wordt uitgevoerd.

Er bestaan veel verschillende versies van Word. Iedere paar jaar wordt het programma bijgewerkt en gemoderniseerd zodat iedereen het makkelijk kan gebruiken. Tegenwoordig is Microsoft 2016 de laatste versie. Ondanks dat Word een programma is voor Microsoft, kunnen mensen met een Macbook het ook prima gebruiken! Mede omdat het zo makkelijk te gebruiken is, is Word uitgegroeid tot de meest gebruikte tekstverwerker in de wereld.

Naast Microsoft Word kan je ook andere programma’s gebruiken die erop lijken. Zo heb je Google Docs, wat een programma van Google is die ontzettend veel kenmerken heeft van Word. Het enige verschil is dat je bij Google Docs online met meerdere mensen tegelijk in een tekstdocument kan werken. Erg handig voor groepsopdrachten dus!
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Rick.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp