Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

PowerPoint

PowerPoint is een programma van Microsoft waarbij je erg makkelijk presentaties kan maken met meerdere dia’s.

Andere programma’s die op Powerpoint lijken zijn bijvoorbeeld Google Slides of Prezi.

Mr Chadd legt je uit wat het allemaal inhoudt!

powerpoint

Met Powerpoint kan je makkelijk dia’s maken voor een presentatie. Aan de hand van de balkjes aan de bovenkant van het programma kan je de dia’s helemaal op maat maken. Zo kan je verschillende thema’s kiezen, de achtergrondkleuren uitkiezen of de overgang tussen de dia’s soepel laten gebeuren. Verder kan je eenvoudig een mooi lettertype kiezen of bijvoorbeeld nieuwe foto’s toevoegen aan de dia die je helpen bij het vertellen van je verhaal.

PowerPoint is onderdeel van het pakket van Microsoft Office. Met dit pakket kan je verschillende programma’s gebruiken voor allerlei verschillende doelen. Zo heb je Microsoft Word, Microsoft Excel en dus ook Microsoft PowerPoint! Iedere paar jaar brengt Microsoft een nieuwe versie uit van PowerPoint om mee te gaan met de laatste updates en trends. PowerPoint 2016 is op dit moment de laatste uitgebrachte versie.

Andere versies

Soms moet je samen met een groepje een presentatie voorbereiden. Het is dan soms erg onhandig dat je niet tegelijkertijd aan de dia’s kan werken en elke keer moet wachten totdat de ander klaar is. Om dit te voorkomen is Google Slides een handige oplossing. Dit programma lijkt heel erg op PowerPoint, met als enige verschil dat je er online aan kan werken. De dingen die je doet worden iedere seconde opgeslagen, waardoor je er heel gemakkelijk tegelijkertijd aan kan werken! Je hoeft de presentatie hierdoor dus niet meer elke keer naar elkaar te sturen, wat dus veel moeite bespaard.

Verder kan je ook nog Prezi gebruiken. Dit programma werkt niet met aparte dia’s, waarbij je elke keer van dia naar dia gaat, maar ziet eruit als één groot plaatje waarbij je elke keer inzoomt op een bepaald onderdeel van je verhaal! Het is iets moeilijker om te maken, maar zorgt wel voor een hele mooie presentatie waarin alles erg overzichtelijk staat.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Word

Microsoft Access

Excel: hoe kan ik er makkelijk mee werken?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}