fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

PowerPoint is een programma van Microsoft waarbij je erg makkelijk presentaties kan maken met meerdere dia’s.

Andere programma’s die op Powerpoint lijken zijn bijvoorbeeld Google Slides of Prezi.

Mr Chadd legt je uit wat het allemaal inhoudt!

powerpoint
Met Powerpoint kan je makkelijk dia’s maken voor een presentatie. Aan de hand van de balkjes aan de bovenkant van het programma kan je de dia’s helemaal op maat maken. Zo kan je verschillende thema’s kiezen, de achtergrondkleuren uitkiezen of de overgang tussen de dia’s soepel laten gebeuren. Verder kan je eenvoudig een mooi lettertype kiezen of bijvoorbeeld nieuwe foto’s toevoegen aan de dia die je helpen bij het vertellen van je verhaal.

PowerPoint is onderdeel van het pakket van Microsoft Office. Met dit pakket kan je verschillende programma’s gebruiken voor allerlei verschillende doelen. Zo heb je Microsoft Word, Microsoft Excel en dus ook Microsoft PowerPoint! Iedere paar jaar brengt Microsoft een nieuwe versie uit van PowerPoint om mee te gaan met de laatste updates en trends. PowerPoint 2016 is op dit moment de laatste uitgebrachte versie.

Andere versies
Soms moet je samen met een groepje een presentatie voorbereiden. Het is dan soms erg onhandig dat je niet tegelijkertijd aan de dia’s kan werken en elke keer moet wachten totdat de ander klaar is. Om dit te voorkomen is Google Slides een handige oplossing. Dit programma lijkt heel erg op PowerPoint, met als enige verschil dat je er online aan kan werken. De dingen die je doet worden iedere seconde opgeslagen, waardoor je er heel gemakkelijk tegelijkertijd aan kan werken! Je hoeft de presentatie hierdoor dus niet meer elke keer naar elkaar te sturen, wat dus veel moeite bespaard.

Verder kan je ook nog Prezi gebruiken. Dit programma werkt niet met aparte dia’s, waarbij je elke keer van dia naar dia gaat, maar ziet eruit als één groot plaatje waarbij je elke keer inzoomt op een bepaald onderdeel van je verhaal! Het is iets moeilijker om te maken, maar zorgt wel voor een hele mooie presentatie waarin alles erg overzichtelijk staat.
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Rick.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp