fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Microsoft Access is een programma waarbij je relatief eenvoudig een database kan bouwen, ook als je niet heel technisch bent!

Hoe werkt het precies? Mr. Chadd legt het voor je uit!

microsoft acces
Microsoft Access is net als Microsoft Word, Microsoft Powerpoint en Microsoft Excel onderdeel van het Microsoft Office pakket. Het is gemaakt om op basis van formulieren, rapporten, pagina’s of andere bestanden een database te bouwen en zo meer inzicht te krijgen in de gegevens die je hebt. Veel mensen hebben hun gegevens in Excel staan. Met Access kan je deze gegevens makkelijk importeren en vervolgens onderdeel maken van je database.

Veel vergelijkbare programma’s zijn erg technisch gebouwd, waarbij je al veel technische kennis moet hebben om een database te kunnen bouwen. Microsoft Access is daarentegen relatief makkelijk in het gebruik, waardoor het voor iedereen te gebruiken is. Soms blijft het echter moeilijk om met Access precies te snappen wat je moet doen. Een goede tip hierbij is het bekijken van video’s op YouTube. Veel mensen hebben handige video’s geupload waarin ze stap voor stap uitleggen wat je precies moet doen bij het bouwen van een database! Als je er dus niet helemaal uitkomt is dat dus een handige eerste stap.
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Rick.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp