fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Verklaring omtrent gedrag (VOG): wat is het?

Steeds vaker moet je bij een sollicitatie ook een Verklaring omtrent gedrag (VOG) meesturen. Wat is dat eigenlijk voor document?

Mr. Chadd legt het je uit!

Uitleg
In een Verklaring omtrent gedrag (VOG) staat beschreven dat jouw gedrag uit het verleden in orde is. Bedrijven willen graag weten of jij vroeger geen strafbaar feit hebt gepleegd, want dat kan een bezwaar vormen om je de baan te geven. In je VOG staat uitgelegd dat dat niet het geval is en jij dus gewoon aan het werk kan. Een Verklaring omtrent gedrag is met simpele woorden dus gewoon een bewijs van goed gedrag.
verklaring omtrent gedrag
Ben jij al wel eens in aanraking gekomen met Justitie? Dan is het niet zeker of je een VOG krijgt. Er wordt dan nader onderzoek gedaan door Justis, wat onderdeel is van het ministerie van Justitie en Veiligheid, om te kijken of de feiten ook relevant zijn voor de functie die je wil gaan bekleden. Voor een kantoorbaan zijn natuurlijk andere strafbare feiten van belang dan voor een baan in het onderwijs.

Zo werkt de app

Aanvragen en kosten
Je kan op twee manieren een VOG aanvragen. Als de organisatie die graag van jou een VOG wil deze ook online bij Justis heeft ‘klaargezet’, kan je je VOG ook daar online aanvragen. Kosten zijn dan 33,85 euro.
Als de organisatie dat niet heeft gedaan, dan moet je je VOG bij de gemeente aanvragen. Dat kost 41,35 euro.

Normaal gesproken duurt het ongeveer 4 weken tot je je VOG krijgt toegestuurd. Als je in het verleden al wel eens in aanraking met Justitie bent geweest, dan kan het vanwege het nader onderzoek enkele weken langer duren.
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeffrey.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp