Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Verklaring omtrent gedrag (VOG): wat is het?

Verklaring omtrent gedrag (VOG): wat is het?

Steeds vaker moet je bij een sollicitatie ook een Verklaring omtrent gedrag (VOG) meesturen. Wat is dat eigenlijk voor document?

Mr. Chadd legt het je uit!

Uitleg

In een Verklaring omtrent gedrag (VOG) staat beschreven dat jouw gedrag uit het verleden in orde is. Bedrijven willen graag weten of jij vroeger geen strafbaar feit hebt gepleegd, want dat kan een bezwaar vormen om je de baan te geven. In je VOG staat uitgelegd dat dat niet het geval is en jij dus gewoon aan het werk kan. Een Verklaring omtrent gedrag is met simpele woorden dus gewoon een bewijs van goed gedrag.

verklaring omtrent gedrag

Ben jij al wel eens in aanraking gekomen met Justitie? Dan is het niet zeker of je een VOG krijgt. Er wordt dan nader onderzoek gedaan door Justis , wat onderdeel is van het ministerie van Justitie en Veiligheid, om te kijken of de feiten ook relevant zijn voor de functie die je wil gaan bekleden. Voor een kantoorbaan zijn natuurlijk andere strafbare feiten van belang dan voor een baan in het onderwijs.

Zo werkt de app

Aanvragen en kosten

Je kan op twee manieren een VOG aanvragen. Als de organisatie die graag van jou een VOG wil deze ook online bij Justis heeft ‘klaargezet’, kan je je VOG ook daar online aanvragen. Kosten zijn dan 33,85 euro.

Als de organisatie dat niet heeft gedaan, dan moet je je VOG bij de gemeente aanvragen. Dat kost 41,35 euro.

Normaal gesproken duurt het ongeveer 4 weken tot je je VOG krijgt toegestuurd. Als je in het verleden al wel eens in aanraking met Justitie bent geweest, dan kan het vanwege het nader onderzoek enkele weken langer duren.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Veiligheid

Levensbeschouwing

Gezonde levensstijl

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}