START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Levensbeschouwing

Levensbeschouwing

Sommigen van jullie hebben misschien het vak levensbeschouwing op school gehad maar voor veel scholieren en studenten is het niet precies duidelijk wat levensbeschouwing inhoudt.

Wat is de definitie? Wat is het verschil met een godsdienst? We gaan het in dit artikel wat duidelijker voor je maken!

levensbeschouwing

Wat is levensbeschouwing?

Levensbeschouwing is een manier van kijken tegen het leven. Bij een levensbeschouwing hebben mensen een visie op wat het leven betekent, welke waarde iemand aan het leven geeft en hoe iemand zijn leven wil invullen. Een belangrijke vraag binnen levensbeschouwing gaat over de zin van het leven. Via een levensbeschouwing krijgen mensen antwoord op de vraag over de zin van het leven.

Religieuze levensbeschouwing

Mensen kunnen een eigen levensbeschouwing hebben, maar in de meeste gevallen hebben mensen een bepaalde levensbeschouwing omdat ze een religie aanhangen. In de Bijbel of de Koran staat bijvoorbeeld welke waarde het leven heeft en op welke manier iemand zijn leven in moet vullen.

Ideologische levensbeschouwing

Je kunt dus een godsdienst als levensbeschouwing hebben maar er zijn ook levensbeschouwingen zonder een geloof in God of in goden, zoals een ideologie. Een ideologie valt vaak samen met een levensbeschouwing, want bij een ideologie wordt aangegeven wat het perfecte wereldbeeld zou zijn. Het is aan de mensen om hun leven zo in te richten, dat dit beeld behaald kan worden. Een voorbeeld hiervan is het humanisme, een levensbeschouwing die uitgaat van de mens en niet gelooft in een God.

Check jezelf!

Wat is het verschil tussen een godsdienst en een levensbeschouwing?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Gezonde levensstijl

Culturele verschillen

Internationalisering: wat is dat?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!