Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Levensbeschouwing

Levensbeschouwing

Sommigen van jullie hebben misschien het vak levensbeschouwing op school gehad maar voor veel scholieren en studenten is het niet precies duidelijk wat levensbeschouwing inhoudt.

Wat is de definitie? Wat is het verschil met een godsdienst? We gaan het in dit artikel wat duidelijker voor je maken!

levensbeschouwing

Wat is levensbeschouwing?

Levensbeschouwing is een manier van kijken tegen het leven. Bij een levensbeschouwing hebben mensen een visie op wat het leven betekent, welke waarde iemand aan het leven geeft en hoe iemand zijn leven wil invullen. Een belangrijke vraag binnen levensbeschouwing gaat over de zin van het leven. Via een levensbeschouwing krijgen mensen antwoord op de vraag over de zin van het leven.

Religieuze levensbeschouwing

Mensen kunnen een eigen levensbeschouwing hebben, maar in de meeste gevallen hebben mensen een bepaalde levensbeschouwing omdat ze een religie aanhangen. In de Bijbel of de Koran staat bijvoorbeeld welke waarde het leven heeft en op welke manier iemand zijn leven in moet vullen.

Ideologische levensbeschouwing

Je kunt dus een godsdienst als levensbeschouwing hebben maar er zijn ook levensbeschouwingen zonder een geloof in God of in goden, zoals een ideologie. Een ideologie valt vaak samen met een levensbeschouwing, want bij een ideologie wordt aangegeven wat het perfecte wereldbeeld zou zijn. Het is aan de mensen om hun leven zo in te richten, dat dit beeld behaald kan worden. Een voorbeeld hiervan is het humanisme, een levensbeschouwing die uitgaat van de mens en niet gelooft in een God.

Check jezelf!

Wat is het verschil tussen een godsdienst en een levensbeschouwing?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Gezonde levensstijl

Culturele verschillen

Internationalisering: wat is dat?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}