START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Internationalisering: wat is dat?

Internationalisering: wat is dat?

Tegenwoordig zijn mensen over de hele wereld met elkaar verbonden. Veel mensen spreken Engels en via het internet is het gemakkelijk om met elkaar te communiceren. Dit maakt internationalisering mogelijk. Maar wat is het nou eigenlijk?

Internationalisering houdt eigenlijk in dat er wordt samengewerkt met bedrijven en instanties in het buitenland. Dit zien we veel terug in het bedrijfsleven waarbij wordt gehandeld tussen bedrijven over de hele wereld. In het onderwijs worden leerlingen hier tegenwoordig al goed op voorbereid. Hoe dit precies gaat zullen we uitleggen in dit artikel.

internationalisering

Internationalisering in het bedrijfsleven

Veel bedrijven handelen met andere bedrijven in het buitenland of verkopen hun producten aan klanten in het buitenland. Bedrijven halen bijvoorbeeld grondstoffen uit het buitenland, omdat dit soms goedkoper is dan het kopen van grondstoffen in Nederland. Ook doen sommige bedrijven aan uitbesteding, dit wil zeggen dat ze een deel van het productieproces in het buitenland laten doen om kosten te besparen.

Daarnaast kunnen bedrijven hun omzet vergroten door ook producten aan klanten in het buitenland te verkopen.

Internationalisering in het onderwijs

Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze toenemende internationalisering op de arbeidsmarkt wordt er veel aandacht aan besteed in het onderwijs. Zo leren kinderen op veel basisscholen al op jonge leeftijd hun eerste Engelse woordjes. Op het middelbaar onderwijs gaat dit nog een stapje verder. Daar leren leerlingen niet alleen Engels maar ook nog vaak een andere ‘vreemde’ taal zoals Frans of Duits. Daarnaast bieden veel opleidingen op het mbo, hbo en de universiteit de mogelijkheid om een stage te doen in het buitenland om alvast ervaring op te doen.

Zo werkt de app

Oefenvraag :

Geef aan of het volgende voorbeeld wel of niet een voorbeeld van internationalisering is.

“Er komt een plan waarbij alle scholen in Noord-Nederland gaan samenwerken om zo de kwaliteit van het onderwijs te verhogen.”

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!