Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Internationalisering: wat is dat?

Internationalisering: wat is dat?

Tegenwoordig zijn mensen over de hele wereld met elkaar verbonden. Veel mensen spreken Engels en via het internet is het gemakkelijk om met elkaar te communiceren. Dit maakt internationalisering mogelijk. Maar wat is het nou eigenlijk?

Internationalisering houdt eigenlijk in dat er wordt samengewerkt met bedrijven en instanties in het buitenland. Dit zien we veel terug in het bedrijfsleven waarbij wordt gehandeld tussen bedrijven over de hele wereld. In het onderwijs worden leerlingen hier tegenwoordig al goed op voorbereid. Hoe dit precies gaat zullen we uitleggen in dit artikel.

internationalisering

Internationalisering in het bedrijfsleven

Veel bedrijven handelen met andere bedrijven in het buitenland of verkopen hun producten aan klanten in het buitenland. Bedrijven halen bijvoorbeeld grondstoffen uit het buitenland, omdat dit soms goedkoper is dan het kopen van grondstoffen in Nederland. Ook doen sommige bedrijven aan uitbesteding, dit wil zeggen dat ze een deel van het productieproces in het buitenland laten doen om kosten te besparen.

Daarnaast kunnen bedrijven hun omzet vergroten door ook producten aan klanten in het buitenland te verkopen.

Internationalisering in het onderwijs

Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze toenemende internationalisering op de arbeidsmarkt wordt er veel aandacht aan besteed in het onderwijs. Zo leren kinderen op veel basisscholen al op jonge leeftijd hun eerste Engelse woordjes. Op het middelbaar onderwijs gaat dit nog een stapje verder. Daar leren leerlingen niet alleen Engels maar ook nog vaak een andere ‘vreemde’ taal zoals Frans of Duits. Daarnaast bieden veel opleidingen op het mbo, hbo en de universiteit de mogelijkheid om een stage te doen in het buitenland om alvast ervaring op te doen.

Zo werkt de app

Oefenvraag :

Geef aan of het volgende voorbeeld wel of niet een voorbeeld van internationalisering is.

“Er komt een plan waarbij alle scholen in Noord-Nederland gaan samenwerken om zo de kwaliteit van het onderwijs te verhogen.”

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}