fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Internationalisering: wat is dat?

Tegenwoordig zijn mensen over de hele wereld met elkaar verbonden. Veel mensen spreken Engels en via het internet is het gemakkelijk om met elkaar te communiceren. Dit maakt internationalisering mogelijk. Maar wat is het nou eigenlijk?

Internationalisering houdt eigenlijk in dat er wordt samengewerkt met bedrijven en instanties in het buitenland. Dit zien we veel terug in het bedrijfsleven waarbij wordt gehandeld tussen bedrijven over de hele wereld. In het onderwijs worden leerlingen hier tegenwoordig al goed op voorbereid. Hoe dit precies gaat zullen we uitleggen in dit artikel.
internationalisering
Internationalisering in het bedrijfsleven
Veel bedrijven handelen met andere bedrijven in het buitenland of verkopen hun producten aan klanten in het buitenland. Bedrijven halen bijvoorbeeld grondstoffen uit het buitenland, omdat dit soms goedkoper is dan het kopen van grondstoffen in Nederland. Ook doen sommige bedrijven aan uitbesteding, dit wil zeggen dat ze een deel van het productieproces in het buitenland laten doen om kosten te besparen.
Daarnaast kunnen bedrijven hun omzet vergroten door ook producten aan klanten in het buitenland te verkopen.

Internationalisering in het onderwijs
Om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op deze toenemende internationalisering op de arbeidsmarkt wordt er veel aandacht aan besteed in het onderwijs. Zo leren kinderen op veel basisscholen al op jonge leeftijd hun eerste Engelse woordjes. Op het middelbaar onderwijs gaat dit nog een stapje verder. Daar leren leerlingen niet alleen Engels maar ook nog vaak een andere β€˜vreemde’ taal zoals Frans of Duits. Daarnaast bieden veel opleidingen op het mbo, hbo en de universiteit de mogelijkheid om een stage te doen in het buitenland om alvast ervaring op te doen.

Zo werkt de app

Oefenvraag:
Geef aan of het volgende voorbeeld wel of niet een voorbeeld van internationalisering is.
β€œEr komt een plan waarbij alle scholen in Noord-Nederland gaan samenwerken om zo de kwaliteit van het onderwijs te verhogen.”

​
Tjitske
​
 
​
 
​
 
​
Deze uitleg is geschreven door Tjitske.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je β€˜word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp