fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Iedereen wil zich veilig voelen. Voor iedereen betekent zich veilig voelen echter iets anders.

Er zijn vele verschillende vormen van veiligheid. Maar wat betekent het nu echt?

Wat is veiligheidsbeleving? Wat is integrale veiligheid? En wat is fysieke veiligheid? In dit artikel gaan we je antwoord geven op al deze vragen!

veiligheid
Wat is veiligheid?
Eigenlijk gaat veiligheid over bedreigingen die een persoon, object, organisatie of land kan tegenkomen. Het kan hierbij dus gaan om de dreiging om bijvoorbeeld lastig gevallen te worden, de kans op een ongeluk met de auto of de dreiging op oorlog.

Wat is integrale veiligheid?
Veel problemen met veiligheid zijn heel ingewikkeld en groot. Hierdoor is het onmogelijk om deze problemen op te lossen door maar één partij. Voorbeelden van een partij zijn bijvoorbeeld de gemeente, de politie of de Officier van Justitie. Deze problemen worden dan integraal opgelost. Dit betekent dat meerdere partijen samen naar een oplossing gaan zoeken.


Soorten veiligheid
Er zijn eigenlijk 4 verschillende soorten veiligheid:

  • objectieve en subjectieve veiligheid;
  • fysieke en sociale veiligheid;

Hoe vaak een gevaarlijke situatie wel of niet voorkomt, is de objectieve veiligheid. Dit is dus een feit en is daarom ook meetbaar. Hoe bedreigd mensen zich voelen, wordt de subjectieve veiligheid genoemd. Dit gaat over het gevoel van mensen, en is dus minder makkelijk te bepalen.

Fysieke veiligheid is de mate waarin mensen beschermd zijn en zich beschermd voelen tegen ongelukken en andere zaken die niet door mensen worden veroorzaakt, zoals natuurrampen.
Sociale veiligheid is de mate waarin mensen beschermd zijn en zich beschermd voelen tegen misdrijven, overtredingen en overlast door andere mensen. Het gaat hier dus om bescherming tegen bedreigingen die veroorzaakt worden door mensen.

Nu mag jij!
Noem de verschillende soorten veiligheid en leg uit wat ze inhouden.
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Amber.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp