Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Veiligheid

Iedereen wil zich veilig voelen. Voor iedereen betekent zich veilig voelen echter iets anders.

Er zijn vele verschillende vormen van veiligheid. Maar wat betekent het nu echt?

Wat is veiligheidsbeleving? Wat is integrale veiligheid? En wat is fysieke veiligheid? In dit artikel gaan we je antwoord geven op al deze vragen!

veiligheid

Wat is veiligheid?

Eigenlijk gaat veiligheid over bedreigingen die een persoon, object, organisatie of land kan tegenkomen. Het kan hierbij dus gaan om de dreiging om bijvoorbeeld lastig gevallen te worden, de kans op een ongeluk met de auto of de dreiging op oorlog.

Wat is integrale veiligheid?

Veel problemen met veiligheid zijn heel ingewikkeld en groot. Hierdoor is het onmogelijk om deze problemen op te lossen door maar één partij. Voorbeelden van een partij zijn bijvoorbeeld de gemeente, de politie of de Officier van Justitie. Deze problemen worden dan integraal opgelost. Dit betekent dat meerdere partijen samen naar een oplossing gaan zoeken.

Soorten veiligheid

Er zijn eigenlijk 4 verschillende soorten veiligheid:

  • objectieve en subjectieve veiligheid;
  • fysieke en sociale veiligheid;

Hoe vaak een gevaarlijke situatie wel of niet voorkomt, is de objectieve veiligheid. Dit is dus een feit en is daarom ook meetbaar. Hoe bedreigd mensen zich voelen, wordt de subjectieve veiligheid genoemd. Dit gaat over het gevoel van mensen, en is dus minder makkelijk te bepalen.

Fysieke veiligheid is de mate waarin mensen beschermd zijn en zich beschermd voelen tegen ongelukken en andere zaken die niet door mensen worden veroorzaakt , zoals natuurrampen.

Sociale veiligheid is de mate waarin mensen beschermd zijn en zich beschermd voelen tegen misdrijven, overtredingen en overlast door andere mensen. Het gaat hier dus om bescherming tegen bedreigingen die veroorzaakt worden door mensen.

Nu mag jij!

Noem de verschillende soorten veiligheid en leg uit wat ze inhouden.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Verzorgingsstaat: wat houdt dat in?

Culturele verschillen

Verantwoord met geld omgaan

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}