START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Veiligheid

Iedereen wil zich veilig voelen. Voor iedereen betekent zich veilig voelen echter iets anders.

Er zijn vele verschillende vormen van veiligheid. Maar wat betekent het nu echt?

Wat is veiligheidsbeleving? Wat is integrale veiligheid? En wat is fysieke veiligheid? In dit artikel gaan we je antwoord geven op al deze vragen!

veiligheid

Wat is veiligheid?

Eigenlijk gaat veiligheid over bedreigingen die een persoon, object, organisatie of land kan tegenkomen. Het kan hierbij dus gaan om de dreiging om bijvoorbeeld lastig gevallen te worden, de kans op een ongeluk met de auto of de dreiging op oorlog.

Wat is integrale veiligheid?

Veel problemen met veiligheid zijn heel ingewikkeld en groot. Hierdoor is het onmogelijk om deze problemen op te lossen door maar één partij. Voorbeelden van een partij zijn bijvoorbeeld de gemeente, de politie of de Officier van Justitie. Deze problemen worden dan integraal opgelost. Dit betekent dat meerdere partijen samen naar een oplossing gaan zoeken.

Soorten veiligheid

Er zijn eigenlijk 4 verschillende soorten veiligheid:

  • objectieve en subjectieve veiligheid;
  • fysieke en sociale veiligheid;

Hoe vaak een gevaarlijke situatie wel of niet voorkomt, is de objectieve veiligheid. Dit is dus een feit en is daarom ook meetbaar. Hoe bedreigd mensen zich voelen, wordt de subjectieve veiligheid genoemd. Dit gaat over het gevoel van mensen, en is dus minder makkelijk te bepalen.

Fysieke veiligheid is de mate waarin mensen beschermd zijn en zich beschermd voelen tegen ongelukken en andere zaken die niet door mensen worden veroorzaakt , zoals natuurrampen.

Sociale veiligheid is de mate waarin mensen beschermd zijn en zich beschermd voelen tegen misdrijven, overtredingen en overlast door andere mensen. Het gaat hier dus om bescherming tegen bedreigingen die veroorzaakt worden door mensen.

Nu mag jij!

Noem de verschillende soorten veiligheid en leg uit wat ze inhouden.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Verzorgingsstaat: wat houdt dat in?

Culturele verschillen

Verantwoord met geld omgaan

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!