START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Reclame

Reclame zien we overal voorbij komen.

Of het nu op de televisie of op de billboard naast de snelweg is, we kunnen er niet omheen!

Maar wat is reclame allemaal? En waar bestaat het allemaal uit? Mr. Chadd legt het voor je uit!

reclame

Reclame is eigenlijk een heel breed begrip. Officieel kan je het uitleggen als een vorm van communicatie waarbij een bedrijf probeert om nieuwe klanten over te halen om het product te kopen. Reclame is daarom dus vooral bedoeld om je merk goed naar voren te laten komen en zo meer mensen het te laten kopen! Apple is een voorbeeld van een bedrijf dat hier erg goed in is. Alleen al door de toevoeging van het beroemde ‘Apple-logo’ zijn mensen namelijk bereid om veel geld voor de nieuwste Iphones te betalen! Goede reclame is daarom ontzettend belangrijk voor een bedrijf.

Reclame kan verschillende doelen hebben. Sommige bedrijven gebruiken reclame om de bekendheid van hun merk te vergroten. Ze laten reclamespotjes over hun bedrijf uitzenden op de tv of radio om zo mensen bekend te maken met hun producten. Andere vormen van reclame kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op speciale kortingen in die week of het nieuwste product dat nu in de winkel ligt.

Goede reclame moet aan een paar voorwaarden voldoen. Ten eerste moet het de aandacht trekken waardoor het opvalt en je het dus gaat onthouden. Daarnaast moet er een voordeel inzitten voor de ontvanger. Het nieuwe product is bijvoorbeeld veel beter dan je tot nu toe had, of je krijgt er juist speciale kortingen voor. Ten derde moet reclame ervoor zorgen dat je verlangen krijgt om het product te kopen en tot slot moet de reclame ertoe leiden dat je natuurlijk tot actie overgaat om het product daadwerkelijk te bestellen! Deze 4 stappen worden gezamenlijk ook wel het AIDA-model genoemd.

Reclames zijn er in ontzettend veel verschillende vormen. Je hebt bijvoorbeeld posters, advertenties op de radio en tv, folders, reclameborden, advertenties op Social Media, advertenties in kranten en tijdschriften, plaatjes op toegangsbewijzen van grote evenementen of bijvoorbeeld de naam van een bedrijf op het shirt van je favoriete voetbalclub!

Zoals je ziet is reclame een ontzettend breed begrip en bestaan er veel verschillende vormen ervan! Je kunt het bij reclame dus eigenlijk altijd zo gek maken als je zelf wilt.

Test jezelf!

Met wat voor verschillende doelen kunnen bedrijven reclame maken?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Budgettering

Bedrijfscultuur

Duurzaamheid

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!