Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Budgettering

Heb jij ook vaak dat je niet weet waar je geld blijft? Dat je toch minder overhoud dan je had gedacht?

Dan doe jij vast niet aan budgetteren! Budgettering is letterlijk het opstellen van een budget.

Maar wat houdt dit nu precies in? Wanneer is het handig? Dat leggen we in dit artikel uit!

budgettering

Wat is budgettering?

Budgettering houdt in dat je je uitgaven aanpast aan je inkomen. Het geeft duidelijkheid over hoe je je geld kunt besteden. Het opstellen van een budget geeft je een beter inzicht in je uitgaven. Doordat je budgetten hebt opgenomen in je maandelijkse begroting is het makkelijker om te zien hoeveel je overhoudt aan het eind van de maand, waar je geld heen gaat en misschien ook wel waarop je kunt besparen!

Budgettering bij bedrijven

Vooral voor bedrijven is budgettering heel belangrijk. Bedrijven moeten uiteindelijk minder geld uitgeven dan dat er binnenkomt want anders gaan ze failliet. Bedrijven hebben vaak mensen in dienst die erop letten dat dit goed in de gaten gehouden wordt. De belangrijkste onderdelen van een budget zijn de inkomsten en uitgaven. De uitgaven kunnen onderverdeeld worden in vaste en variabele lasten. Vaste lasten zijn uitgaven die iedere week, maand of ieder jaar terugkomen. Naast deze vaste lasten hebben bedrijven ook te maken met variabele lasten. Dit zijn lasten die iedere periode anders kunnen zijn en zijn daarom altijd lastiger om in te schatten. Dit kunnen bijvoorbeeld de lasten zijn van de inkoop van producten, maar ook marketingkosten en advieskosten.

Budgettering bij huishoudens

Ook gezinnen maken vaak een budget. Dit wordt vaak gedaan via een kasboek of een huishoudboekje. Hierin worden de uitgaven en inkomsten genoteerd. Ook wordt er vaak een budget voor bepaalde dingen opgesteld. Bijvoorbeeld een budget voor de boodschappen en voor een vakantie. Het is belangrijk om te onthouden dat je niet elke uitgave goed kunt inschatten, een budget voor onverwachte kosten is daarom vaak heel handig.

Jouw beurt!

Wat is het verschil tussen vaste en variabele lasten?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Verantwoord met geld omgaan

Reclame

Bedrijfscultuur

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}