Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Ondernemerschap

Een eigen bedrijf starten. Ondernemer worden. Veel mensen dromen ervan.

Maar wat is precies ondernemerschap? Iedereen met een eigen bedrijf is een ondernemer. Ondernemerschap is dan ook het runnen van je eigen bedrijf.

Maar daar komt natuurlijk nog veel meer bij kijken. In dit artikel gaan we je daarom meer vertellen over sociaal ondernemerschap en succesvol ondernemen.

ondernemerschap

Wat is ondernemerschap?

Ondernemerschap houdt in dat je een idee hebt en dat idee weet om te zetten in een product of dienst om vervolgens een bedrijf te starten. Het doel van dit idee is bijvoorbeeld om er uiteindelijk winst mee te maken.

Sociaal ondernemerschap

Een sociale onderneming is een onderneming met een maatschappelijke missie. Net als gewone bedrijven leveren sociale ondernemingen producten of diensten. Voor sociale ondernemers is het belangrijkste om de wereld een beetje beter te maken. Het hoofddoel is dus ook niet om zoveel mogelijk geld te verdienen. Ze stellen het oplossen van een maatschappelijk probleem voorop. Zo focust Tony Chocolonely zich op het eerlijker maken van de productie van cacao.

Succesvol ondernemerschap

Succesvol ondernemerschap begint met een duidelijk doel. Je moet hierbij altijd dit doel voor ogen houden en altijd hard willen werken om dit doel uiteindelijk te bereiken. Ondernemerschap brengt soms risico’s met zich mee. Onzekere situaties. Succesvolle ondernemers weten die risico’s goed in te schatten en zien daardoor geen bedreigingen, maar kansen.

Test jezelf!

Wat is het verschil tussen sociaal en gewoon ondernemerschap?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Bedrijfscultuur

Budgettering

Reclame

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}