fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Een eigen bedrijf starten. Ondernemer worden. Veel mensen dromen ervan.

Maar wat is precies ondernemerschap? Iedereen met een eigen bedrijf is een ondernemer. Ondernemerschap is dan ook het runnen van je eigen bedrijf.

Maar daar komt natuurlijk nog veel meer bij kijken. In dit artikel gaan we je daarom meer vertellen over sociaal ondernemerschap en succesvol ondernemen.

ondernemerschap
Wat is ondernemerschap?
Ondernemerschap houdt in dat je een idee hebt en dat idee weet om te zetten in een product of dienst om vervolgens een bedrijf te starten. Het doel van dit idee is bijvoorbeeld om er uiteindelijk winst mee te maken.


Sociaal ondernemerschap
Een sociale onderneming is een onderneming met een maatschappelijke missie. Net als gewone bedrijven leveren sociale ondernemingen producten of diensten. Voor sociale ondernemers is het belangrijkste om de wereld een beetje beter te maken. Het hoofddoel is dus ook niet om zoveel mogelijk geld te verdienen. Ze stellen het oplossen van een maatschappelijk probleem voorop. Zo focust Tony Chocolonely zich op het eerlijker maken van de productie van cacao.

Succesvol ondernemerschap
Succesvol ondernemerschap begint met een duidelijk doel. Je moet hierbij altijd dit doel voor ogen houden en altijd hard willen werken om dit doel uiteindelijk te bereiken. Ondernemerschap brengt soms risico’s met zich mee. Onzekere situaties. Succesvolle ondernemers weten die risico’s goed in te schatten en zien daardoor geen bedreigingen, maar kansen.

Test jezelf!
Wat is het verschil tussen sociaal en gewoon ondernemerschap?
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Amber.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp