START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hulp bij de voortplanting

Veel mensen willen graag kinderen krijgen.

Waar het voor de een makkelijk gaat, lukt het bij anderen wat minder goed. Sommige mensen zijn verminderd vruchtbaar.

Gelukkig kunnen wij die mensen in Nederland helpen. Maar op welke manier doen we dat eigenlijk? Mr. Chadd legt het je uit!

hulp bij voortplanting

In vitro fertilisatie (IVF)

Heel makkelijk gezegd is in vitro fertilisatie de bevruchting van de eicel buiten het lichaam. De normale bevruchting vindt plaats in de eileiders van de moeder. Als de bevruchting op de normale manier niet lukt kan het wel lukken via IVF. IVF bestaat uit vier stappen.

Om IVF plaats te laten vinden zijn er eicellen nodig van de moeder. De eicellen van de moeder worden in de eerste twee stappen gewonnen. De moeder krijgt eerst hormonen zodat er meerdere follikels gaan rijpen. Dan kan een arts met een speciale naald de eicellen uit de follikels halen. Dan moet de toekomstige vader sperma afgeven en wordt dat bij de eicel gevoegd. Na 2-5 dagen worden de embryo’s weer teruggeplaatst in de baarmoeder van de moeder zodat ze verder kunnen uitgroeien tot baby’s.

Intra cytoplasmatische sperma injectie (ICSI)

Soms is de kwaliteit van de sperma niet goed genoeg. Er kan dan geen normale IVF plaatsvinden. Je kunt dan nog wel ICSI doen. Bij ICSI wordt een spermacel direct geïnjecteerd in de eicel. ICSI is ook een vorm van IVF.

Wanneer doe je IVF?

IVF vindt niet alleen plaats als het niet lukt om zelf kinderen te krijgen. Het kan ook gebruikt worden bij mensen die een erfelijke ziekte hebben, of drager zijn van een ernstige ziekte. De embryo’s worden dan op de ziekte getest voordat ze teruggeplaatst worden in de baarmoeder. Op deze manier kun je voorkomen dat er ernstig zieke kinderen worden geboren. Dit proces heet embryoselectie.

Zo werkt de app

Hoeveel kost IVF?

IVF is niet goedkoop, een normale behandeling kost wel 3000 euro per keer! Als je de embryo’s ook nog wil laten testen op erfelijke ziektes kan het wel 7000 euro kosten! Gelukkig worden de eerste drie IVF pogingen betaald door de zorgverzekering.

Hoe groot is de kans dat je een baby krijg?

IVF geeft geen 100% kans op een baby. Soms zijn er meerdere pogingen nodig voordat de vrouw zwanger kan worden. Per poging is er ongeveer 33% kans dat de vrouw zwanger wordt.

Concluderend: met behulp van IVF en ICSI kunnen mensen bij wie het niet lukt om kinderen te krijgen of mensen die een erfelijke ziekte hebben dus toch kinderen krijgen.

Oefenvraag

Welke manier wordt gebruikt als de vader verminderd vruchtbaar is? En welke als de moeder verminderd vruchtbaar is?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Voortplanting

Vruchtbaarheid bij meisjes

Vruchtbaarheid bij jongens

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!