NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2024

Vruchtbaarheid bij jongens

Vruchtbaarheid bij jongens

In de puberteit vinden er veel veranderingen plaats in je lichaam. Een van die veranderingen is het vruchtbaar worden.

Maar hoe werkt dat precies en wanneer ben je vruchtbaar? Mr. Chadd legt het je uit!

vruchtbaarheid bij jongens

De puberteit

De puberteit begint bij de hypofyse, dat is een kleine hormoonklier in je hersenen. De hypofyse gaat follikelstimulerend hormoon (FSH) en luteïniserend hormoon (LH) afgeven. Deze hormonen hebben invloed op de testikels (zaadballen) waardoor jongens vruchtbaar worden.

Hormonen

Er zijn drie hormonen belangrijk bij de productie van zaadcellen. De hormonen LH, FSH en testosteron. LH wordt gemaakt door de hypofyse en stimuleert de cellen van Leydig. De cellen van Leydig liggen tussen de zaadbuisjes in de zaadballen en kunnen testosteron produceren. Door testosteron krijgen jongens hun secundaire geslachtskenmerken zoals baardgroei. Testosteron en FSH stimuleren samen de productie van zaadcellen in de zaadbal. Een andere functie van testosteron is het remmen van LH. Er is sprake van negatieve feedback: de testosteron remt het LH waardoor er niet teveel testosteron wordt geproduceerd.

Zo werkt de app

Nu weet je hoe de vruchtbaarheid bij een man werkt. Mannen zijn in tegenstelling tot vrouwen vanaf de puberteit tot hun dood vruchtbaar. Ze gaan niet in de overgang zoals vrouwen.

Oefenopdracht

Maak een schematische tekening van de hormonale regulatie bij een man.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Vruchtbaarheid bij meisjes

De hormoonregeling

Anticonceptiemiddelen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2024

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!