START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Creationisme

Een vraag die mensen zich al heel lang stellen is ‘Hoe is alles ontstaan?’.

We denken hier al eeuwen lang over na maar we weten het nog niet helemaal zeker. Een van de theorieën is het creationisme.

Benieuwd wat het creationisme precies is? Lees dan snel verder!

Creationisme

Het creationisme wordt ook wel de scheppingsleer genoemd. Het is de overtuiging dat de aarde en het heelal zijn geschapen door een schepper. Binnen het creationisme zijn weer verschillende stromingen.

creationisme

Jongeaardecreationisme

Het jongeaardecreationisme is de bekendste stroming van het creationisme. Het jongeaardecreationisme stelt dat de schepping in zes dagen van 24 uur is gebeurt. Dit komt het meest overeen met het verhaal dat in de bijbel beschreven staat. Mensen die in het jongeaardecreationisme geloven, wijzen de evolutietheorie van Darwin af. Wel geloven ze dat er micro-evolutie heeft plaatsgevonden. Ze geloven dat een schepper de dieren heeft gemaakt maar dat er over de loop van de tijd door evolutie wel kleine aanpassingen aan de dieren zijn gebeurt.

Oudeaardecreationisme

Volgens het oudeaardecreationisme is de aarde niet in een paar dagen geschapen maar heeft het miljoenen jaren geduurd. Binnen het oudeaardecreationisme zijn ook weer verschillende stromingen.

  • Volgens de Dag-Tijdperk theorie duurde de scheppingsdagen geen 24 uur zoals bij het jongeaardecreationisme, maar duurde de scheppingsdagen miljoenen jaren.
  • De onderbrekingstheorie stelt dat er een lange tijd tussen de scheppingsdagen zat. Aanhangers van deze theorie geloven dat er tussen de eerste en de laatste dag van de schepping een onderbreking was van miljoenen jaren.
  • Volgens het progressief creationisme waren er geen scheppingsdagen maar heeft de schepper over een tijd van miljoenen jaren telkens kleine aanpassingen gedaan.

Zo werkt de app

Het creationisme is dus een theorie die probeert te verklaren hoe de aarde is ontstaan. Ze doen dat met het geloof dat er een schepper was die de aarde heeft geschapen of gevormd.

Oefenvraag

Wat is het belangrijkste verschil tussen het jongeaardecreationisme en het oudeaardecreationisme?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Yin en Yang

Homeostase

Wat is symbiose?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!