START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Wolken: welke soorten zijn er allemaal?

Wolken zijn er vaker wel dan niet, zeker in ons mooie kikkerlandje.

Maar wist je dat er heel veel verschillende soorten wolken zijn en dat ze ook allemaal andere namen hebben? Een aantal voorbeelden van veel voorkomende wolken kun je lezen in dit artikel!

wolken

Ten eerste kun je wolken indelen op hoge wolken, middelhoge wolken, verticaal ontstane en lage wolken. Hoge wolken zijn wolken die je kunt vinden op ongeveer 6 tot en met 12 kilometer hoogte, een voorbeeld hiervan zijn ‘cirruswolken’. Dit zijn soms bijvoorbeeld flinters wolken die we ook wel kennen als sluierbewolking. Ze laten de zonnestralen nog door en vaak zie je dit soort bewolking bij nog mooi weer, met slechter weer op komst. De cirruswolken bestaan meestal uit ijs.

Een ander soort wolk dat we kennen is de cumuluswolk . Dit zijn wolken die heel erg lijken op de stoom uit een fabriek bijvoorbeeld, het zijn net bolletjes katoen. Ze zijn soms heel erg dik, en dit komt doordat ze verticaal ontstaan zijn. Daarom vallen ze ook onder de categorie ‘verticaal ontstane wolken’. Je kunt het volgende ezelsbruggetje gebruiken om te onthouden dat cumulus wolken dikke opgestapelde wolken zijn: ‘cumulus’ betekent namelijk opgestapelde in het Latijn.

Lage wolken zijn de zogenaamde stratuswolken . Dit is de soort wolk die zorgt voor regen of soms sneeuw. Ze zitten maximaal 2 kilometer hoog en produceren vaak een soort deken in de lucht. Als de weerman ons op het nieuws verteld dat er een grijze dag opkomst is, dan zijn deze wolken vaak de oorzaak hiervan.

Zo werkt de app

Voorbeeldvraag:

Welke 4 verschillende soorten wolken kennen we gebaseerd op de hoogte waarop ze ontstaan zijn?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Natuurlijke hulpbronnen

Bergen

Hoge en lagedrukgebieden

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!