START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Tijd-ruimtecompressie: wat is het, waardoor ontstaat het en wat zijn de oorzaken?

Een begrip waar je bij Aardrijkskunde eigenlijk niet omheen kan is tijd-ruimtecompressie.

Het is wel heel interessant, want overal om je heen kun je het merken en ook jij hebt er mee te maken! Het klinkt nu nog wat mysterieus, maar na het lezen van dit artikel zul jij ongetwijfeld vlekkeloos kunnen uitleggen wat het is!

De definitie van tijd-ruimtecompressie is eigenlijk de ontwikkelingen waarbij de relatieve afstand tussen gebieden kleiner wordt. Met relatieve afstand bedoelen we de afstand uitgedrukt in tijd. Een voorbeeld van tijd-ruimtecompressie is de overgang van briefpost naar e-mails. De tijd waarin de boodschap van de zender naar de ontvanger gaat is extreem veel korter geworden, en er ontstaat meer tijd-ruimtecompressie.

Zo werkt de app

Een ander voorbeeld van tijd-ruimtecompressie is bijvoorbeeld de ontwikkeling van transporttechnologie. Waar we vroeger met boten de oceaan overstaken, doen we dat tegenwoordig met het vliegtuig met heel wat meer snelheid. De relatieve afstand is dus een stuk kleiner geworden.

Tijd ruimtecompressie

Door tijd-ruimtecompressie verandert de relatieve ligging van een gebied. Dit is de ligging van het gebied ten opzichte van andere gebieden. De relatieve ligging van Amerika ten opzichte van Nederland is enorm verbeterd sinds de komst van vliegtuigen. De reistijd is afgenomen en de bereikbaarheid gestegen.

Voorbeeldvraag:

Noem twee oorzaken van tijd-ruimtecompressie

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Globalisering

Urbanisatie

Samenwerking tussen de EU en ACS

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!