START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Urbanisatie: wat is het en waardoor ontstaat het?

Urbanisatie, een lastig woord voor verstedelijking.

In de geschiedenis van Nederland, maar ook van de hele wereld, een veel voorkomend fenomeen. Met name vroeger, toen we overgingen van een agrarische samenleving met veel landbouw en veeteelt naar een industriële samenleving met veel fabrieken en arbeiders op dezelfde plek. Veel mensen zijn toen naar de stad getrokken: een heel mooi historisch voorbeeld van urbanisatie.

urbanisatie

De definitie van urbanisatie is eigenlijk de trek van mensen van dunbevolkte gebieden naar dichtbevolkte gebieden: ook wel de trek van het platteland/dorpjes naar de stad. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Tegenwoordig is het vaak omdat er in de stad veel werk is, en daarom mensen voor hun werk verhuizen naar de stad.

Een nadelig gevolg van urbanisatie is bijvoorbeeld het ontstaan van krottenwijken in derdewereldlanden. Dit zijn landen waar de welvaart een stuk minder is dan bijvoorbeeld in Nederland, ook wel ontwikkelingslanden genoemd. Hier trekken boeren, die bijna niks verdienen met hun boerderij, naar de stad met hoop op beter leven. Ze hebben geen tot weinig geld, en daardoor zijn ze aangewezen op hutjes die ze zelf bouwen aan de rand van de stad. Hierdoor ontstaan de zogenoemde krottenwijken.

Zo werkt de app

Een ander gevolg, wat meer van toepassing is in eerstewereldlanden zoals Nederland, is hetgroeien van steden en het stijgen van de huizenprijzen. De vraag naar huizen stijgt super veel, en daardoor stijgen de prijzen van huizen ook.

Voorbeeldvraag:

Kun je een oorzaak en twee nadelen noemen van urbanisatie?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Suburbanisatie

Agglomeratie

Hoe zijn Amerikaanse steden opgebouwd?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!