START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Agglomeratie: wat is het?

Een agglomeratie is een stedelijk gebied van aan elkaar gegroeide dorpen en steden waarin inwoners zich gedragen alsof ze in een stad wonen. Een voorbeeld hiervan is regio Amsterdam.

Agglomeratie

In het gedrag van de bewoners van de stad Amsterdam en bijvoorbeeld Zaanstad (onderdeel van de regio Amsterdam)is geen verschil op te merken. Dit betekent dat de bewoners van beide steden zich in hun dagelijks leefpatroon veel binnen de regio Amsterdam verplaatsen. Ze wonen en werken bijvoorbeeld in verschillende delen van de agglomeratie.

agglomeratie

Het kan zijn dat delen van de agglomeratie onder verschillende gemeentes vallen. Daarom is er bij veel aglommeraties een extra bestuurlijke laag toegevoegd. Deze laag zit tussen de gemeente en de provincie. Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat alles in de agglomeratie op rolletjes loopt.

Heb jij al onder de knie wat een agglomeratie is? Of nog even oefenen? Maak de onderstaande oefenopgave!

  1. In de stad Utrecht werken 250.000 mensen. Er wonen maar 185.000 mensen. Veel mensen die in Utrecht werken, wonen in de dorpjes die dicht tegen Utrecht aan liggen, zoals Zeist & Houten. Is er hier sprake van een agglomeratie?

  2. Yara woont in een dorpje vlakbij een klein stadje. Zij moet 10 kilometer fietsen naar het stadje om naar school te gaan. Langs de weg naar school staan een paar boerderijen. Is hier sprake van een agglomeratie?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Gentrificatie

Hoe zijn Amerikaanse steden opgebouwd?

Segregatie en integratie

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!