Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Agglomeratie: wat is het?

Een agglomeratie is een stedelijk gebied van aan elkaar gegroeide dorpen en steden waarin inwoners zich gedragen alsof ze in een stad wonen. Een voorbeeld hiervan is regio Amsterdam.

Agglomeratie

In het gedrag van de bewoners van de stad Amsterdam en bijvoorbeeld Zaanstad (onderdeel van de regio Amsterdam)is geen verschil op te merken. Dit betekent dat de bewoners van beide steden zich in hun dagelijks leefpatroon veel binnen de regio Amsterdam verplaatsen. Ze wonen en werken bijvoorbeeld in verschillende delen van de agglomeratie.

agglomeratie

Het kan zijn dat delen van de agglomeratie onder verschillende gemeentes vallen. Daarom is er bij veel aglommeraties een extra bestuurlijke laag toegevoegd. Deze laag zit tussen de gemeente en de provincie. Het doel hiervan is ervoor te zorgen dat alles in de agglomeratie op rolletjes loopt.

Heb jij al onder de knie wat een agglomeratie is? Of nog even oefenen? Maak de onderstaande oefenopgave!

  1. In de stad Utrecht werken 250.000 mensen. Er wonen maar 185.000 mensen. Veel mensen die in Utrecht werken, wonen in de dorpjes die dicht tegen Utrecht aan liggen, zoals Zeist & Houten. Is er hier sprake van een agglomeratie?

  2. Yara woont in een dorpje vlakbij een klein stadje. Zij moet 10 kilometer fietsen naar het stadje om naar school te gaan. Langs de weg naar school staan een paar boerderijen. Is hier sprake van een agglomeratie?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Gentrificatie

Hoe zijn Amerikaanse steden opgebouwd?

Segregatie en integratie

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}