START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Segregatie en integratie: wat is het verschil?

Segregatie proberen we in Nederland zoveel mogelijk te voorkomen. De huidige regering vindt integratie, het tegenovergestelde van segregatie, erg belangrijk.

Maar wat is segregatie nou eigenlijk? En waarom wil de Nederlandse regering segregatie voorkomen? Dat lees je hieronder!

Segregatie houdt in dat verschillende groepen (bijvoorbeeld verschillende etnische groepen) zich van elkaar afscheiden. In een gesegregeerde samenleving hebben mensen uit verschillende groepen niet tot nauwelijks contact met elkaar. Mensen uit dezelfde groep hebben onderling wel veel contact met elkaar. Het gevolg van een gesegregeerde samenleving is dat niet iedereen gelijke kansen heeft en dat wil de Nederlandse regering tegengaan! Minderheidsgroeperingen krijgen in een gesegregeerde samenleving vaak minder kansen dan personen uit de meerderheidsgroep.

Segregatie en integratie

In een geïntegreerde samenleving worden de minderheidsgroeperingen opgenomen in meerderheidsgroep. In een gesegregeerde samenleving is dit niet het geval.

Segregatie kan zich verder nog ruimtelijk voordoen. Er is sprake van ruimtelijke segregatie als mensen uit verschillende groepen niet bij elkaar in een woongebied wonen. Mensen met dezelfde kenmerken wonen wel in hetzelfde woongebied. Voorbeelden hiervan zijn rijke en arme wijken. Ook een wijk waarin mensen dezelfde afkomst hebben is een voorbeeld van ruimtelijke segregatie.

Het tegenovergestelde van segregatie is integratie. In een geïntegreerde samenleving worden de minderheidsgroeperingen opgenomen in meerderheidsgroep. In een gesegregeerde samenleving is dit niet het geval. Als de minderheidsgroepen worden opgenomen in de samenleving, dan zorgt dat ervoor dat iedereen gelijk is en zal er meer saamhorigheid ontstaan omdat mensen meer vertrouwen in elkaar hebben.

Nu je bovenstaande informatie hebt doorgelezen, is het tijd voor een kleine test! Je komt er dan meteen achter of jij weet wat segregatie inhoudt.

  1. In de klas van Anwar en Naya zitten veel Syrische kinderen. Op de andere school in het dorp zitten vooral Nederlandse kinderen. (er is maar één antwoord goed)

o segregatie

o integratie

o ruimtelijke segregatie

  1. Marthe woont in een dure Rotterdamse wijk, waarin alleen maar mensen van Nederlandse afkomst wonen. Waar is dit een voorbeeld van? (er is maar één antwoord goed)

o segregatie

o integratie

o ruimtelijke segregatie

Andere bezoekers keken ook naar: Demografische druk

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!