START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Suburbanisatie: wat is dat?

Suburbanisatie is een erg duur Latijns woord die je nog wel eens in je boek terug zal gaan vinden.

Lees er alles over in dit artikel!

Suburbanisatie is eigenlijk een fenomeen dat het tegenovergestelde is van urbanisatie. Urbanisatie is kort gezegd eigenlijk de trek van mensen vanuit dunbevolkte gebieden (zoals dorpjes) naar dichtbevolkte gebieden (zoals steden).

suburbanisatie

Suburbanisatie is dus eigenlijk de trek van dichtbevolkte gebieden naar dunbevolkte gebieden. Mensen gaan wonen op het platteland of in de gebieden rondom de stad. Dit kun je dus vergelijken met een soort donut: de gebieden rondom de stad worden dichter bevolkt en de gebieden in het centrum worden een soort gat: ze lopen een beetje leeg.

Suburbanisatie kan verschillende oorzaken hebben:

  • Een oorzaak kan zijn dat mensen steeds rijker worden. Ze hebben dan bijvoorbeeld geld om van hun huis in de stad (dat vaak klein is, weinig tuin heeft), te verhuizen naar een mooi landhuis buiten de stad waar ze wel een tuin hebben. Op deze manier kunnen ook de zogenoemde suburbs ontstaan. In Noord-Amerika zijn het met name vrijstaande huizen met veel tuin en ruimte.
  • Een andere oorzaak is bijvoorbeeld het slechte onderhoud van de huizen in de stad, waardoor mensen ervoor kiezen om uit de stad te vertrekken. Ook kan het zijn dat mensen het niet prettig vinden om te wonen in de drukke stad en de hoge flats die gebouwd zijn, en er dus voor kiezen om in de rustige buitenwijken of op het rustige platteland te gaan wonen.
  • Nog een andere oorzaak zou kunnen zijn dat er een hoge criminaliteit in de stad is. Door te verhuizen hopen mensen hier vanaf te zijn. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen te bedenken om op het platteland te gaan wonen, maar bovenstaande zijn vaak de meest gegeven reden om te verhuizen.

Zo werkt de app

Om nog even terug te komen op dat Latijnse woord: sub betekent onder. Urbs betekent stad, en zo krijg je ‘onder stad’. En dat is precies wat er gebeurt tijdens suburbanisatie! Mensen gaan onder (of naast, of boven natuurlijk…) de stad wonen!

Voorbeeldvraag:

Noem drie belangrijke oorzaken waardoor suburbanisatie op gang gekomen is

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Relatieve absolute ligging

Sociale demografie

Urbanisatie

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!