START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Regen: welke soorten zijn er?

Ken je dat moment dat je op de fiets stapt en het dan net begint te regenen?

Vast wel! Maar wist je ook dat er verschillende soorten regen zijn? Nou, ja dus! Hieronder staan de drie verschillende soorten uitgelegd:

Soorten regen

Stijgingsregen

Stijgingsregen ontstaat doordat er warme lucht opstijgt. Het aardoppervlak wordt opgewarmd door de zon en daardoor warmt ook de lucht erboven op. Warme lucht wil graag opstijgen. Terwijl de warme lucht opstijgt koelt hij ook weer af. Door de afkoeling ontstaan druppels en deze vallen uiteindelijk naar beneden. Dit gebeurt vooral veel in de tropen.

Stijgingsregen

Stuwingsregen

Stuwingsregen ontstaat bij gebergte. De natte lucht moet dan stijgen omdat hij anders niet over de berg heen kan. De lucht wordt dus omhoog gestuwd. De lucht koelt weer af waardoor er regen ontstaat.

Stuwingsregen

Frontale regen

Frontale regen is als warme en koude lucht botsen met elkaar. De warme lucht wil omhoog en botst op de koude lucht. Het front ligt op het punt waar de koude en warme lucht elkaar raken. De koude lucht is zwaarder en dwingt de warme lucht om op te stijgen en daardoor ontstaat regen. Dit hebben we vaak in Nederland.

Frontale regen

Oefenvraag:

Er ontstaat regen in een bergachtig gebied, welke soort regen kunnen we daar dan verwachten?

Vind je dit een interessant onderwerp en wil je meer weten? In dit artikel lees je hoe orkanen ontstaan! In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten wolken die we kennen! En hier lees je alles over hoge- en lagedrukgebieden !

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hogedrukgebieden en lagedrukgebieden

Aanlandige en aflandige wind

Köppen systeem

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!