Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Regen: welke soorten zijn er?

Ken je dat moment dat je op de fiets stapt en het dan net begint te regenen?

Vast wel! Maar wist je ook dat er verschillende soorten regen zijn? Nou, ja dus! Hieronder staan de drie verschillende soorten uitgelegd:

Soorten regen

Stijgingsregen

Stijgingsregen ontstaat doordat er warme lucht opstijgt. Het aardoppervlak wordt opgewarmd door de zon en daardoor warmt ook de lucht erboven op. Warme lucht wil graag opstijgen. Terwijl de warme lucht opstijgt koelt hij ook weer af. Door de afkoeling ontstaan druppels en deze vallen uiteindelijk naar beneden. Dit gebeurt vooral veel in de tropen.

Stijgingsregen

Stuwingsregen

Stuwingsregen ontstaat bij gebergte. De natte lucht moet dan stijgen omdat hij anders niet over de berg heen kan. De lucht wordt dus omhoog gestuwd. De lucht koelt weer af waardoor er regen ontstaat.

Stuwingsregen

Frontale regen

Frontale regen is als warme en koude lucht botsen met elkaar. De warme lucht wil omhoog en botst op de koude lucht. Het front ligt op het punt waar de koude en warme lucht elkaar raken. De koude lucht is zwaarder en dwingt de warme lucht om op te stijgen en daardoor ontstaat regen. Dit hebben we vaak in Nederland.

Frontale regen

Oefenvraag:

Er ontstaat regen in een bergachtig gebied, welke soort regen kunnen we daar dan verwachten?

Vind je dit een interessant onderwerp en wil je meer weten? In dit artikel lees je hoe orkanen ontstaan! In dit artikel lees je alles over de verschillende soorten wolken die we kennen! En hier lees je alles over hoge- en lagedrukgebieden !

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hogedrukgebieden en lagedrukgebieden

Aanlandige en aflandige wind

Köppen systeem

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}