Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Aanlandige en aflandige wind: wat is het en wat is het verschil?

Aanlandige en aflandige wind: wat is het en wat is het verschil?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je ligt te relaxen op je luchtbedje in zee maar door de aflandige wind lig je ineens heel wat meters verder van het strand dan je dacht!

Door wat? Ja, door aflandige wind! Het tegenovergestelde hiervan is aanlandige wind. Wat het is en wat het verschil is lees je in dit artikel.

aanlandige wind en aflandige wind

Aflandige wind

Laten we teruggaan naar het luchtbed. Je ligt lekker te chillen op zee en opeens drijf je verder af dan je hoopte, je moet nu een stuk verder terug zwemmen dan je heen zwom. Dit wordt veroorzaakt door de aflandige wind. Dit is de wind die vanaf de kust richting de zee waait. De wind gaat dus van het land af. Hierdoor wordt de bovenlaag van het zeewater ook van de kust af geblazen, net waar jij lag!

Zo werkt de app!

Aanlandige wind

Aanlandige wind, je raadt het misschien al, is de wind die naar het land toe waait. Deze wind komt vaak van zee en neemt dus ook lucht van boven de zee mee. Boven de zee verdampt er veel water, dus de kans op regen is veel groter als er aanlandige wind is. Aflandige wind is vaak veel droger, omdat er op land veel minder water aanwezig is om te verdampen.

Voorbeeldvraag:

Hoe kan het dat aflandige wind droger kan zijn dan aanlandige wind?

Vond je dit een interessant onderwerp? Er is nog veel meer te vertellen over de wind! Hoe het ontstaat bijvoorbeeld, als gevolg van de invloed van hoge- en lagedrukgebieden! Of wanneer de wind zo heftig wordt dat er een orkaan ontstaat!

Samenvatting

Aflandige wind is de wind die vanaf de kust richting de zee waait. Aanlandige wind komt vaak van zee en neemt dus ook lucht van boven de zee mee.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Bergen

Hoge en lage drukgebieden

Wet van Buys Ballot

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}