START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Aanlandige en aflandige wind: wat is het en wat is het verschil?

Aanlandige en aflandige wind: wat is het en wat is het verschil?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je ligt te relaxen op je luchtbedje in zee maar door de aflandige wind lig je ineens heel wat meters verder van het strand dan je dacht!

Door wat? Ja, door aflandige wind! Het tegenovergestelde hiervan is aanlandige wind. Wat het is en wat het verschil is lees je in dit artikel.

aanlandige wind en aflandige wind

Aflandige wind

Laten we teruggaan naar het luchtbed. Je ligt lekker te chillen op zee en opeens drijf je verder af dan je hoopte, je moet nu een stuk verder terug zwemmen dan je heen zwom. Dit wordt veroorzaakt door de aflandige wind. Dit is de wind die vanaf de kust richting de zee waait. De wind gaat dus van het land af. Hierdoor wordt de bovenlaag van het zeewater ook van de kust af geblazen, net waar jij lag!

Aanlandige wind

Aanlandige wind, je raadt het misschien al, is de wind die naar het land toe waait. Deze wind komt vaak van zee en neemt dus ook lucht van boven de zee mee. Boven de zee verdampt er veel water, dus de kans op regen is veel groter als er aanlandige wind is. Aflandige wind is vaak veel droger, omdat er op land veel minder water aanwezig is om te verdampen.

Zo werkt de app!

Stel je eerste vraag!

Voorbeeldvraag:

Hoe kan het dat aflandige wind droger kan zijn dan aanlandige wind?

Vond je dit een interessant onderwerp? Er is nog veel meer te vertellen over de wind! Hoe het ontstaat bijvoorbeeld, als gevolg van de invloed van hoge- en lagedrukgebieden! Of wanneer de wind zo heftig wordt dat er een orkaan ontstaat!

Samenvatting

Aflandige wind is de wind die vanaf de kust richting de zee waait. Aanlandige wind komt vaak van zee en neemt dus ook lucht van boven de zee mee.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Bergen

Hoge en lage drukgebieden

Wet van Buys Ballot

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!