NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2024

Retentiegebied: wat hebben we eraan?

Stel je de volgende situatie voor. Het is al wekenlang enorm slecht weer, het regent constant. Het is zelfs zó erg dat de rivieren dreigen buiten de oevers te treden, een overstroming ligt op de loer. Paniek!

Of toch niet? Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee om te kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld retentiegebieden. Alles wat je moet weten over een retentiegebied lees je hier!

Wat is een retentiegebied precies?

Een retentiegebied, soms ook wel een noodoverloopgebied genoemd, is een gebied waar het water uit een rivier bij een dreigende overstroming tijdelijk kan worden geborgen. Het zijn dus eigenlijk gebieden rondom de rivier die zijn aangewezen als gebieden waar rivieren mogen overstromen. Een retentiegebied is een voorbeeld van de maatregelen die zijn genomen vanwege de opwarming van de aarde. Retentiegebieden zijn zo ingericht dat als het water uit de rivier weer lager staat, dat het water automatisch weer terug de rivier in stroomt.

Retentiegebied

Probeer met deze oefenvraag eens te testen of je retentiegebieden écht snapt!

Waarom zijn er door de opwarming van aarde maatregelen genomen om de rivier meer ruimte te geven?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Drietrapsstrategie

Rivieren

Ruimte voor de rivier

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2024

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!