fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Stel je de volgende situatie voor. Het is al wekenlang enorm slecht weer, het regent constant. Het is zelfs zó erg dat de rivieren dreigen buiten de oevers te treden, een overstroming ligt op de loer. Paniek!

Of toch niet? Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee om te kunnen gaan, zoals bijvoorbeeld retentiegebieden. Alles wat je moet weten over een retentiegebied lees je hier!

Wat is een retentiegebied precies?
Een retentiegebied, soms ook wel een noodoverloopgebied genoemd, is een gebied waar het water uit een rivier bij een dreigende overstroming tijdelijk kan worden geborgen. Het zijn dus eigenlijk gebieden rondom de rivier die zijn aangewezen als gebieden waar rivieren mogen overstromen. Een retentiegebied is een voorbeeld van de maatregelen die zijn genomen vanwege de opwarming van de aarde. Retentiegebieden zijn zo ingericht dat als het water uit de rivier weer lager staat, dat het water automatisch weer terug de rivier in stroomt.
Retentiegebied
Probeer met deze oefenvraag eens te testen of je retentiegebieden écht snapt!
Waarom zijn er door de opwarming van aarde maatregelen genomen om de rivier meer ruimte te geven?

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeroen.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp