START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Het Deltaprogramma: wat staat er in?

Zoals je misschien wel weet ligt Nederland heel erg laag vergeleken met andere landen.

Daarom kunnen we Nederland ook wel een delta noemen: een laaggelegen gebied waar super veel water is. Natuurlijk brengt dit de nodige problemen met zich mee en daarom heeft onze overheid een heel programma opgesteld: het Deltaprogramma. Dit moet ervoor zorgen dat we droge voeten houden!

deltaprogramma

Het Deltaprogramma is eigenlijk ontstaan omdat onze overheid wil voorkomen dat we weer een watersnoodramp krijgen, of dat onze rivieren overstromen. Dit is juist nu een erg belangrijk programma omdat we onder andere in Nederland te maken hebben met bodemdaling, zeespiegelstijging en klimaatverandering. Door klimaatveranderingen hebben we meer extreme regenbuien en soms ook extreme periodes van droogte.

Het Deltaprogramma heeft 3 doelen:

  1. Overstromingen voorkomen
  2. Veilig stellen dat er genoeg zoet water is
  3. Nederland klimaatbestendig maken

Het Deltaprogramma wordt elk jaar tijdens Prinsjesdag bekend gemaakt en is een super groot bestand met alle plannen erin die je kunt terugvinden op de website van de overheid over het Deltaprogramma.

Zoals je hebt kunnen lezen in het artikel over bodemdaling daalt de bodem in ons land, en stijgt de waterspiegel. Dit brengt super veel risico’s met zich mee, en hier moet het Deltaprogramma ons tegen beschermen.

Zo werkt de app!

Zoetwater is nodig voor onder andere onze bedrijven (met name industrie), landbouw en de natuur. Het Deltaprogramma moet dit zoete water veilig stellen, zodat deze sectoren veilig zijn. Een onderdeel van het programma is bijvoorbeeld het investeren in meer watervoorzieningen in Nederland als er sprake is van een langere periode droogte.

Omdat er sprake is van klimaatverandering, waarbij er heftigere buien vallen en het soms heel droog kan zijn, moet de inrichting van Nederland hier tegen kunnen. Zo moeten er soms bijvoorbeeld dijken versterkt worden, om tegen de kracht van het stijgende water te kunnen vechten.

Voorbeeldvraag:

Wat zijn drie doelen van het deltaprogramma?

Wil je meer weten over de Nederlandse strijd tegen het water? Lees dan dit artikel!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Ruimte voor de rivier

Retentiegebied

Verhang en verval

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!