START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

De ondergang van de textielindustrie

Enschede en Tilburg waren vroeger enorm belangrijk gebied wat betreft de textielindustrie: hoe veranderde dit?

textielindustrie

Rond 1960 stortte de zeer goed lopende textielindustrie met name in Enschede en Tilburg vrijwel volledig in. Door toenemende globalisering was het makkelijker geworden om het textiel te vervoeren en daardoor verschoof de industrie naar landen waar het goedkoop was om te produceren. De Nederlandse textielindustrie kwam in een heftige concurrentiestrijd. In dit geval was dat met name met Afrika en Azië, hier werkten de arbeiders voor minder geld en dus was het voordeliger om hier te produceren dan in Europa.

Dit was een ramp voor de steden, alleen al in Tilburg was 60% van de mensen die werkten werkzaam in de textielindustrie. Het verschuiven van de productie naar Azië en Afrika had dan ook enorme impact op deze steden. Voor de Twentse textielindustrie waren de gevolgen ook niet mals: in 1950 waren er nog zo’n 44.000 werknemers actief, 35 jaar later nog maar 6.000. Het instorten van de textielindustrie is één van de grootste instortingen van een industrie die we kennen in de Nederlandse geschiedenis.

Voorbeeldvraag:

Waar in Nederland was er met name veel sprake van textielproductie en waardoor veranderde dit?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Globalisering

Samenwerking tussen de EU en ACS

Vernieuwing van een stad

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!