START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

De interactietheorie van Ullman

De interactietheorie van Ullman is een onderwerp waar vaak lastig tegenaan gekeken wordt.

Het kent drie moeilijke begrippen waar soms nog wel eens wat verwarring over ontstaat. Dit is helemaal nergens voor nodig, en dat gaan we je laten zien in dit artikel!

interactietheorie van Ullman

Volgens Ullman vindt er alleen interactie, ook wel verplaatsing van een product van A naar B plaats, als er aan 3 eisen voldaan wordt. Dit zijn de volgende eisen:

  1. Complementariteit
  2. Tussenliggende mogelijkheden
  3. Transporteerbaarheid

Complementariteit

Complementariteit is niks meer of minder dan dat plek A iets heeft wat plek B nodig heeft. Stel dat je een tomatenhandelaar bent, en de vraag is of er export gaat plaatsvinden tussen jouw tomatenkwekerij en een ander land die we land B noemen. Dan is de eerste vereiste dat land B überhaupt wel tomaten nodig heeft. Als land B bijvoorbeeld zelf heel erg veel tomaten kweekt, dan is het niet zo logisch dat ze tomaten van jouw kwekerij gaan aankopen.

Tussenliggende mogelijkheden

Tussenliggende mogelijkheden houdt eigenlijk in dat er dichterbij geen mogelijkheden zijn die net zo aantrekkelijk zijn. Stel dat land B tomaten kan halen bij jou, maar ook bij een kweker die iets dichterbij gevestigd is en die net zulke lekkere tomaten kan kweken als jij dat kan, dan zal hij eerder voor de andere kweker kiezen. Puur en alleen omdat deze kweker dichterbij gelegen is, en omdat beide kwekerijen vergelijkbaar zijn maakt het land B dan niet uit bij welke kweker de tomaten vandaan komen.

Transporteerbaarheid

Transporteerbaarheid is de derde en laatste eis die volgens Ullman nodig is voor interactie. Het woord spreekt misschien al een beetje voor zich, maar toch is het geen onbelangrijk ding. Stel dat jij namelijk je tomaten alleen per goederentrein kunt verplaatsen naar land B, dan is het minder waarschijnlijk dat je gaat exporteren naar land B dan wanneer je dit per vliegtuig kunt doen. De trein duurt langer en de kans op het bederven van je tomaten is heel groot, je transporteerbaarheid is dus laag. Bij het vliegtuig is dit andersom: je bent snel, en de kans op het kapot gaan van je tomaten is veel kleiner. De transporteerbaarheid is dus hoog.

Zo werkt de app

Voorbeeldvraag:

Wat zijn de 3 eisen voor interactie volgens de interactietheorie van Ullman?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Globalisering

Tijd ruimte compressie

Fast and slow world

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!