fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Hoe leer je woorden goed en snel?

Soms heb je een toets waarvoor je veel begrippen moet kennen of van veel woorden de vertaling moet weten.

Maar hoe doe je dit op een goede en snelle manier? Wij geven je een paar van onze beste tips!

Tip 1
Bedenk een ezelsbruggetje. Soms lijkt een Duits woordje bijvoorbeeld op het Nederlands. Ook kan je met begrippen een ezelsbruggetje bedenken. Probeer maar eens!

Tip 2
Maak gebruik van flashcards. Flashcards zijn kaartjes waarbij je op de ene kant het begrip neerzet en op de andere kant de uitleg of de vertaling.

  1. Je bent hierdoor actief bezig met de woordjes waardoor je het beter onthoudt. Je kan de kaartjes zelf knippen maar je kan bijvoorbeeld ook post-its gebruiken. Pak een schaar en een flinke hoeveelheid stevig papier. Knip zoveel kaartjes uit als je woorden (of zinnetjes) hebt die je moet leren. Knip de kaartjes in een formaat zodat je ze makkelijk mee kan nemen, bijvoorbeeld met een elastiekje eromheen in je broekzak of in je tas.
  2. Zodra je klaar bent met knippen pak je een pen of potlood. Aan de ene kant van het kaartje schrijf je het Franse woordje, en aan de andere kant van het kaartje schrijf je het woordje in het Nederlands. Pak voor elk woordje wat je moet leren weer een nieuw kaartje.
  3. Als je klaar bent heb je een flinke stapel kaartjes, met daarop alle woordjes in het Frans en Nederlands. Elke keer als je gaat leren pak je de stapel woordjes, schud je ze even goed door elkaar (zodat je ze niet altijd in dezelfde volgorde leert) en kan je jezelf overhoren! Je kan je op deze manier ook goed laten overhoren door een familielid of een vriend of vriendin.

Tip 3
Spreek de woorden hardop uit. Hierdoor ben je niet alleen visueel met de woorden bezig (lezen) maar ook auditief (gehoor). Je kan de woordjes hierdoor beter onthouden. Je kan de woordjes ook opnemen op je telefoon zodat je ze daarna kan beluisteren.

Tip 4
Er zijn op het internet handige sites te vinden die je kunnen helpen met leren. Wrts.nl is een voorbeeld die door veel leerlingen gebruikt worden. Je vult je lijst met woorden of zinnen in en kan daarna op verschillende manieren jezelf overhoren. Ook herkennen en onthouden deze sites de woorden/zinnen die je nog niet goed weet, waardoor je later juist die lastige onderdelen nog een keer kan oefenen!

Tip 5
Neem af en toe een pauze. Het is beter om elke dag even te leren, dan op één dag uren achter elkaar door. Als je heel veel woordjes moet leren kan je er ook voor kiezen om langzaam op te bouwen. Bijvoorbeeld: beginnen met 50 woordjes op de eerste dag, de volgende dag voeg je daar 50 aan toe en zit je aan 100, en zo ga je door. Maak in dat geval van tevoren een planning.
Deze uitleg is geschreven door Jeffrey.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp