START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hoe leer je woorden goed en snel?

Hoe leer je woorden goed en snel?

Soms heb je een toets waarvoor je veel begrippen moet kennen of van veel woorden de vertaling moet weten.

Maar hoe doe je dit op een goede en snelle manier? Wij geven je een paar van onze beste tips!

Tip 1

Bedenk een ezelsbruggetje. Soms lijkt een Duits woordje bijvoorbeeld op het Nederlands. Ook kan je met begrippen een ezelsbruggetje bedenken. Probeer maar eens!

Tip 2

Maak gebruik van flashcards. Flashcards zijn kaartjes waarbij je op de ene kant het begrip neerzet en op de andere kant de uitleg of de vertaling.

  1. Je bent hierdoor actief bezig met de woordjes waardoor je het beter onthoudt. Je kan de kaartjes zelf knippen maar je kan bijvoorbeeld ook post-its gebruiken. Pak een schaar en een flinke hoeveelheid stevig papier. Knip zoveel kaartjes uit als je woorden (of zinnetjes) hebt die je moet leren. Knip de kaartjes in een formaat zodat je ze makkelijk mee kan nemen, bijvoorbeeld met een elastiekje eromheen in je broekzak of in je tas.
  2. Zodra je klaar bent met knippen pak je een pen of potlood. Aan de ene kant van het kaartje schrijf je het Franse woordje, en aan de andere kant van het kaartje schrijf je het woordje in het Nederlands. Pak voor elk woordje wat je moet leren weer een nieuw kaartje.
  3. Als je klaar bent heb je een flinke stapel kaartjes, met daarop alle woordjes in het Frans en Nederlands. Elke keer als je gaat leren pak je de stapel woordjes, schud je ze even goed door elkaar (zodat je ze niet altijd in dezelfde volgorde leert) en kan je jezelf overhoren! Je kan je op deze manier ook goed laten overhoren door een familielid of een vriend of vriendin.

Tip 3

Spreek de woorden hardop uit. Hierdoor ben je niet alleen visueel met de woorden bezig (lezen) maar ook auditief (gehoor). Je kan de woordjes hierdoor beter onthouden. Je kan de woordjes ook opnemen op je telefoon zodat je ze daarna kan beluisteren.

Tip 4

Er zijn op het internet handige sites te vinden die je kunnen helpen met leren. Wrts.nl is een voorbeeld die door veel leerlingen gebruikt worden. Je vult je lijst met woorden of zinnen in en kan daarna op verschillende manieren jezelf overhoren. Ook herkennen en onthouden deze sites de woorden/zinnen die je nog niet goed weet, waardoor je later juist die lastige onderdelen nog een keer kan oefenen!

Tip 5

Neem af en toe een pauze. Het is beter om elke dag even te leren, dan op één dag uren achter elkaar door. Als je heel veel woordjes moet leren kan je er ook voor kiezen om langzaam op te bouwen. Bijvoorbeeld: beginnen met 50 woordjes op de eerste dag, de volgende dag voeg je daar 50 aan toe en zit je aan 100, en zo ga je door. Maak in dat geval van tevoren een planning.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Engelse woordjes: hoe leer ik ze het best?

Hoe kan ik het beste Franse woordjes leren?

Moeilijke woorden

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!