START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Moeilijke woorden

Moeilijke woorden, iedereen kent er wel een paar! Maar hoe ga je daar mee om?

Wij hebben een aantal tips om je daarmee te helpen!

Moeilijke woorden komen meestal uit andere talen, bijvoorbeeld uit het Frans, het Engels of uit het Oud-Nederlands. Vaak worden moeilijke woorden tijdens een dictee gebruikt,, bijvoorbeeld bij het ‘Groot Dictee der Nederlandse taal’. Moeilijke woorden worden veelal op een onverwachte manier gespeld en ook bevatten ze accenttekens,zoals de accent aigu (é) en de accent grave (è). Een voorbeeld hiervan is het woord ‘scène’.

Als je een moeilijk woord tegenkomt is het slim om eerst even na te denken of er misschien andere woorden zijn die je al kent die op het moeilijke woord lijken. Als volgende stap kun je het woord googlen, zo leer je meer over de betekenis, over woorden die erop lijken en ook over de juiste spelling van het woord. Daarna kun je bij jezelf nagaan of er misschien makkelijkere woorden zijn met dezelfde betekenis, zodat je er zeker van bent dat je het moeilijke woord snapt.

Wil je graag oefenen met moeilijke woorden? Kijk dan hoeveel betekenissen van de moeilijke woorden in deze lijst jij al kent!

  1. Prezwalskipaard
  2. Chique
  3. Hallucinatie
  4. Collocatie
  5. Karbonade
  6. Zee-egels
  7. Dicteeën
  8. Clichés
  9. Gracieus
  10. Europarlementariër

Andere bezoekers keken ook naar: Hoofdletters of kleine letters

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Samenvatting maken

Leesstrategieën

’t Kofschip

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!