fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Moeilijke woorden, iedereen kent er wel een paar! Maar hoe ga je daar mee om?

Wij hebben een aantal tips om je daarmee te helpen!

Moeilijke woorden komen meestal uit andere talen, bijvoorbeeld uit het Frans, het Engels of uit het Oud-Nederlands. Vaak worden moeilijke woorden tijdens een dictee gebruikt,, bijvoorbeeld bij het ‘Groot Dictee der Nederlandse taal’. Moeilijke woorden worden veelal op een onverwachte manier gespeld en ook bevatten ze accenttekens,zoals de accent aigu (é) en de accent grave (è). Een voorbeeld hiervan is het woord ‘scène’.


Als je een moeilijk woord tegenkomt is het slim om eerst even na te denken of er misschien andere woorden zijn die je al kent die op het moeilijke woord lijken. Als volgende stap kun je het woord googlen, zo leer je meer over de betekenis, over woorden die erop lijken en ook over de juiste spelling van het woord. Daarna kun je bij jezelf nagaan of er misschien makkelijkere woorden zijn met dezelfde betekenis, zodat je er zeker van bent dat je het moeilijke woord snapt.

Wil je graag oefenen met moeilijke woorden? Kijk dan hoeveel betekenissen van de moeilijke woorden in deze lijst jij al kent!

  1. Prezwalskipaard
  2. Chique
  3. Hallucinatie
  4. Collocatie
  5. Karbonade
  6. Zee-egels
  7. Dicteeën
  8. Clichés
  9. Gracieus
  10. Europarlementariër

Andere bezoekers keken ook naar: Hoofdletters of kleine letters
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Jeffrey.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp