fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Heb jij binnenkort een toets of zelfs een examen voor economie?

Dan hebben wij hieronder een aantal tips voor jou om te zorgen dat jij hem sowieso gaat halen!

Iedereen leert op zijn eigen manier, dus de ene tip zal je misschien beter helpen dan de andere. Maar er is maar één manier om daarachter te komen, namelijk door het te proberen!

Begrippen
Dit is iets waar iedereen punten op kan scoren! Ieder hoofdstuk zijn er weer een aantal belangrijke begrippen. Vaak wordt er in de toets of op het examen letterlijk gevraagd naar de betekenis van een begrip. Zorg er dus voor dat je ze goed kent. Deze kun je bijvoorbeeld uit je hoofd leren met behulp van flashcards waarbij je op de ene kant van het kaartje het begrip schrijft en op de andere kant de betekenis. Vervolgens kun je jezelf overhoren door het begrip te lezen en dan voor jezelf te bedenken wat het begrip ook alweer betekent. Vervolgens check je op de achterkant van het kaartje of dit klopt. Natuurlijk kun je ook je ouders vragen om je te overhoren.

Daarnaast worden er ook vaak begrippen gebruikt in de vragen, dus als je de begrippen niet begrijpt, wordt het ook lastiger om de vraag goed te beantwoorden. Soms staat er aan het eind van het hoofdstuk of achterin je boek al een lijst met de belangrijkste begrippen. Deze kun je dan goed bij langsgaan om te kijken welke begrippen je al weet en welke je nog niet zo goed kent. Vind je een begrip lastig? Vraag dan één van de coaches van Mr. Chadd.

Verbanden en theorieën
Mensen zeggen wel eens dat je alleen goede cijfers voor economie kunt halen als je talent hebt voor het ontdekken van de logica en verbanden. Maar niet is minder waar! Vind jij economie een lastig vak? Geen zorgen want ook jij kunt een goed cijfer halen. Bij economie zijn er namelijk heel veel standaard oorzaak-gevolg regeltjes die je uit je hoofd kunt leren. De simpelste: prijs omhoog ↑, dan gaat de vraag omlaag ↓. Maar zo zijn er nog veel meer.

Maak hier een overzicht van als je je boek doorleest. Je kunt ze vaak herkennen aan signaalwoorden zoals hierdoor, doordat, want, zodat, etc. Als je een van deze woorden ziet dan is de kans groot dat er een oorzaak-gevolg verband wordt uitgelegd.

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je ook begrijpt wat er staat, want je moet de theorieën vaak ook toepassen. Maar hoe doe je dat? Allereerst is het belangrijk om de tekst in je boek een paar keer goed door te lezen. Vervolgens kun je proberen om het aan jezelf of aan iemand anders uit te leggen. Vraag jezelf dan ook waarom iets zo is. Merk je dat dit nog niet zo goed lukt? Dan staan de coaches van Mr. Chadd voor je klaar! Zij zullen het je stap voor stap uitleggen.

Formules
Naast begrippen en verbanden kom je waarschijnlijk ook veel formules tegen. Die zien er soms heel ingewikkeld uit. Maar no stress, met deze tips worden ze een makkie! De eerste stap is om achter de betekenis van de formule te komen. Dus wat moet ik invullen? Wat betekent de uitkomst? En wanneer moet ik deze formule gebruiken? Wanneer je dit weet, zul je zien dat de formule gemakkelijker gaat begrijpen en onthouden! Net als bij de begrippen kun je ook weer flashcards gebruiken om de formule goed uit je hoofd te leren.

Oefenen, oefenen en … oefenen!
De laatste stap voor een goede voorbereiding op je toets of examen voor economie is oefenen. Herhaal opdrachten in je boek of maak oude examenvragen. Op deze manier oefen je met het toepassen van formules en met het toepassen van lastige economische theorieën. Zo kom je erachter waar je nog wat meer moeite mee hebt, maar ook waar je al wel goed in bent en dat geeft vertrouwen voor de toets! Bovendien ben je zo ook de stof aan het herhalen en door iets te herhalen blijft het beter hangen. De kans is dus groter dat je tijdens de toets of het examen ook nog precies weet hoe het moet!

Plannen
Begin op tijd met het leren en oefenen voor je toets of examen. Je hebt namelijk genoeg tijd nodig om de stof meerdere keren te herhalen en om opdrachten te oefenen. Een goede planning zorgt namelijk ook voor minder stress en zo ga jij een stuk relaxter je toets of examen in! Vind je het nog lastig om te plannen? Lees dan het volgende artikel: klik hier! Hierin vind je een aantal tips voor het maken van een goede planning.


Tjitske

 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Tjitske.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp