START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Eindexamen scheikunde? Wij geven je tips – Mr. Chadd

Examentips scheikunde

Scheikunde is een erg theoretisch vak. Interessant, maar zonder een goede voorbereiding ook ingewikkeld. De onderwerpen variëren van moleculen tot reactievergelijkingen en rekenen met mol.

Ben je aan het leren voor je eindexamen scheikunde, en ben je even het overzicht kwijt? Wij geven je examentips voor scheikunde. Want wat is nu echt belangrijk om te kennen voor je examen? En hoe leer je scheikunde het beste? Met onze tips ga je net een beetje relaxter je eindexamen in!

Scheikunde-examen voorbereiden

Scheikunde is een divers vak met veel verschillende onderwerpen. Je moet laten zien dat je de stof beheerst in schoolexamens en het centraal examen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom: drie slimme tips waarmee je het examen een stuk zelfverzekerder ingaat.

Tip 1: Ken de BINAS

Als je de BINAS slim gebruikt, is dat de basis van je succes. Dit boek staat namelijk vol met nuttige informatie. Het mooiste is dat je ’m gewoon mag gebruiken tijdens je examen. Een legale spiekbrief, dus. Van formules tot tabellen, er staat van alles in. Je hoeft veel dingen dus niet in je hoofd te stampen.

Het is cruciaal dat je leert omgaan met de BINAS. Welke informatie kun je erin vinden? En hoe kun je deze informatie het beste inzetten? Door de BINAS te leren kennen, voorkom je een hoop onnodig leerwerk en ben je tijdens je examen niet eindeloos aan het bladeren.

Tip 2: Schrijf antwoorden zo volledig mogelijk op

Ga er nooit vanuit dat de corrector wel begrijpt wat je bedoelt. Wees daarom zo volledig mogelijk. Dat betekent dat je denkstappen beter kunt uitschrijven, dan dat je ze overslaat. Het kan namelijk best zijn dat daar punten voor worden gegeven. Schrijf bijvoorbeeld op welke formule je gebruikt, in plaats van dat je alleen de berekening uitwerkt.

Zorg daarom ook dat je altijd de eenheid opschrijft bij je eindantwoord en vergeet ook niet om goed af te ronden. Anders krijg je punten aftrek. Dat is zonde, vooral wanneer je hele berekening verder klopt. Lees dus eerst de vraag goed, en controleer of je echt het volledige antwoord hebt gegeven op de vraag.

Tip 3: Oefen met berekeningen en vergelijkingen

We horen vaak dat berekeningen en vergelijkingen het moeilijkst zijn. Daarom is het belangrijk dat je je daar goed op voorbereidt. En hoe doe je dat? Door te oefenen – eigenlijk net als bij wiskunde.

Je kunt ervan uitgaan dat je reactievergelijkingen moet oplossen op je eindexamen. Chemische berekeningen zijn ook altijd onderdeel van het examen. Zorg dus dat je onder andere kunt rekenen met mol, volume en massa.

Hoe leer je voor het scheikunde-examen?

De basis om een goed cijfer te halen voor je examen scheikunde:

– bepaal wat je al kent en wat nog niet;

– meteen vragen als je iets niet goed begrijpt;

– oefenen!

Als je deze stappen zet, zorg je eerst voor overzicht. Alleen zo kun je gestructureerd werken.

Schrijf dus eerst op wat je wel en niet kent. Met welke onderwerpen heb je écht moeite? Daar moet je extra aandacht aan besteden. Vooral als het belangrijk is, zoals chemische berekeningen. Op het moment dat je iets niet begrijpt, kun je het beste direct een vraag stellen. Anders is de kans groot dat je een achterstand oploopt.

Oude examens zijn ook altijd goed om mee te oefenen. Zo kun je wennen aan de vraagstelling en weet je direct hoe het is om drie uur lang geconcentreerd met scheikunde bezig te zijn.

Tip voor tijdens examen scheikunde

Is het tijd voor je scheikunde-examen? Vergeet je hulpmiddelen niet! Dit moet je sowieso meenemen:

– De basisspullen. Pen, reservepen, potlood, puntenslijper, gum, geodriehoek en passer.

– Je BINAS. Hier kun je ontzettend veel in opzoeken.

– Een rekenmachine. Zonder rekenmachine kun je je examen niet goed maken.

Vergeet niet dat je bij ieder examen een woordenboek Nederlands mag meenemen, voor als je een woord in een opdracht niet kent.

Wil je een handige uitleg over moeilijke onderwerpen? In onze Academy beantwoorden we de meestgestelde vragen over scheikunde. Een paar voorbeelden:

Zonder stress je scheikunde-examen maken

Komt het examen scheikunde snel dichterbij? Heb je een achterstand opgelopen die je wilt inhalen? Merk je dat je stress krijgt als je aan je scheikunde-examen denkt? Geen zorgen – onze professionele coaches helpen je binnen no-time, face-to-face of via de Mr. Chadd-app .

De bijles scheikunde van Mr. Chadd is er voor alle leerjaren en niveaus: vmbo, havo en vwo. Voordat we beginnen, maken we een planning. Zo werken we naar de examenweken toe en behandelen we alle stof die je nodig hebt voor een mooi cijfer. Op die manier krijg je iedere week meer zelfvertrouwen en meer begrip van het vak scheikunde. Wedden dat jij je examen haalt?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!