Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Hoe maak je een blokschema?

Blokschema’s geven schematisch weer hoe een scheikundig proces verloopt.

Hierin wordt het proces aangegeven door verschillende blokken en pijlen. De pijlen geven stoffen aan en de blokken geven verschillende ruimtes aan waarin reacties plaatsvinden.

blokschema

Bij het maken van een blokschema is het belangrijk om goed te lezen in de tekst welke stoffen je allemaal hebt en wat er op welk moment gebeurt. Een blokkenschema ziet er als volgt uit:

blokschema

Je hebt dus meerdere blokken. In elk blok vindt een stapje plaats van een reactie waardoor uiteindelijk de gewenste stof gecreëerd kan worden. In elk blok schrijf je op wat er gebeurt, bijvoorbeeld filteren of indampen.

Zo werkt de app

Oefenen:

Voor de productie van wijn worden druiventrossen eerst gewassen met water. Hierna worden de druiven geperst en gefilterd. Hierbij wordt het vruchtenpulp afgevoerd. Vervolgens gaat het druivensap gisten waarbij zwaveldioxide wordt toegevoegd. Hier ontstaat de wijn. Maak hier een blokschema van.

blokschema

In de eerste stap worden de druiventrossen gewassen met water. Vervolgens worden in stap 2 de gewassen druiven geperst en gefilterd. Hierbij gaat vruchtenpulp uit het schema en druivensap naar de laatste stap. Hierbij wordt zwaveldioxide toegevoegd en gaat het gisten. Hier wordt de wijn gemaakt. Het schema komt er dan zo uit te zien:

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}