START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hoe maak je een blokschema?

Blokschema’s geven schematisch weer hoe een scheikundig proces verloopt.

Hierin wordt het proces aangegeven door verschillende blokken en pijlen. De pijlen geven stoffen aan en de blokken geven verschillende ruimtes aan waarin reacties plaatsvinden.

blokschema

Bij het maken van een blokschema is het belangrijk om goed te lezen in de tekst welke stoffen je allemaal hebt en wat er op welk moment gebeurt. Een blokkenschema ziet er als volgt uit:

blokschema

Je hebt dus meerdere blokken. In elk blok vindt een stapje plaats van een reactie waardoor uiteindelijk de gewenste stof gecreëerd kan worden. In elk blok schrijf je op wat er gebeurt, bijvoorbeeld filteren of indampen.

Oefenen:

Voor de productie van wijn worden druiventrossen eerst gewassen met water. Hierna worden de druiven geperst en gefilterd. Hierbij wordt het vruchtenpulp afgevoerd. Vervolgens gaat het druivensap gisten waarbij zwaveldioxide wordt toegevoegd. Hier ontstaat de wijn. Maak hier een blokschema van.

blokschema

Zo werkt de app

In de eerste stap worden de druiventrossen gewassen met water. Vervolgens worden in stap 2 de gewassen druiven geperst en gefilterd. Hierbij gaat vruchtenpulp uit het schema en druivensap naar de laatste stap. Hierbij wordt zwaveldioxide toegevoegd en gaat het gisten. Hier wordt de wijn gemaakt. Het schema komt er dan zo uit te zien:

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!