fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

De digitale onderwijsassistent op vmbo, havo, vwo en mbo

Hoge werkdruk? Lage motivatie bij leerlingen? Grote klassen en geen tijd voor gepersonaliseerd onderwijs?
Dit zijn maar een paar van de vele uitdagingen waarmee scholen te maken hebben. Docenten klagen niet snel, maar de frustraties lopen op.

De niveaus van leerlingen lopen sterk uiteen. Leerlingen die vroeger speciaal onderwijs kregen, zijn weer in het reguliere onderwijs ingestroomd. Die moet je zorg en onderwijs geven. Aan de andere kant heb je de uitblinkers. En dan is er nog een grote groep middenmoters die soms wel, soms minder goed kan meekomen. Maar je weet hoe het gaat: het zijn de uitschieters naar boven en naar beneden die de meeste aandacht krijgen.

*Mr. Chadd is een bewezen effectieve interventie die aansluit bij de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO). Mr. Chadd kan dan ook bekostigd worden vanuit de NPO-gelden. We gaan hierover graag met u in gesprek.

**Mr. Chadd hanteert voor scholen andere tarieven dan voor consumenten. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Mr. Chadd overal op te gebruiken
Mr. Chadd is te gebruiken via de pc, smartphone en/of tablet.

Mr. Chadd, het leerplatform dat docenten ondersteunt

Er is een manier om hun taak te verlichten en hen aan het eind van de dag weer het gevoel te geven dat ze alles uit hun dag hebben gehaald. Het gevoel dat ze iedere leerling die het nodig had, aandacht hebben gegeven en dat alle andere leerlingen hun tijd ook optimaal hebben besteed. Er is een manier om rust in de klas te krijgen en te houden.

Mr. Chadd staat de leraar bij. Dit leerplatform is de digitale onderwijsassistent voor vmbo, havo, vwo, gymnasium en mbo. Met dit leerplatform helpen we docenten makkelijker te differentiëren en inzicht in het leerproces te houden.

Dit zijn de voordelen voor de leerlingen

  • Vragen stellen in de app over elk vak, via laptop, tablet en mobiel
  • Hulp binnen 10 seconden
  • Ook voor en na schooltijd bereikbaar
  • Achterstanden wegwerken
  • Motivatie verhogen

Dit zijn de voordelen voor de docenten

  • Rust in de klas
  • Beter aandacht verdelen
  • Hogere cijfers, hoger slagingspercentage
  • Minder werkdruk, meer voldoening

Een gebruiker aan het woord

In deze video vertelt Martijn ten Duis, directeur van de deelschool mavo op het Winkler Prins in Veendam, over zijn ervaringen met Mr. Chadd.

Hoe helpt Mr. Chadd?

Mr. Chadd is in de les aanwezig als digitale assistent. Daardoor heeft de docent de handen vrij om groepjes leerlingen instructie of uitleg te geven, terwijl de anderen zelfstandig aan het werk kunnen. Met de app vragen zij hulp aan Mr. Chadd, en krijgen die binnen 10 seconden. Zo blijft de rust in de klas bewaard, gaat de effectieve leertijd omhoog, wordt de motivatie verhoogd en worden de leerprestaties geleidelijk verbeterd.

Inzicht en voorbereiding

Ook scheelt de inzet van Mr. Chadd voorbereidingstijd, omdat de docent met één druk op de knop kan zien waarover de leerlingen vragen hebben. En dat kan hij of zij gebruiken als input voor de volgende les.

Er zijn altijd leerlingen die geen vragen stellen in de klas. Ze durven het niet, vinden het niet stoer, of lopen al te ver achter. Zij blijken hun vragen wél aan Mr. Chadd te stellen. Daardoor heeft de docent alsnog een goed beeld van elke leerling. Bovendien kunnen leerlingen ook thuis nog vragen stellen, en krijgen ze direct hulp van Mr. Chadd.

Contact met Mr. Chadd via laptop, tablet of pc

De meeste docenten zijn geen fan van de mobiele telefoon in de les. Laptops, tablets en pc’s worden wel gebruikt. Zo kan Mr. Chadd, via de app, in de klas hulp bieden zonder ongewenste afleiding.

Mr. Chadd kan behalve tijdens de les ook in de mediatheek worden ingezet, tijdens het zelfstandig werken, buiten schooltijd, voor huiswerkbegeleiding en of tijdens een tussenuur. Zo kunnen leerlingen én docenten hun werk flexibel indelen.

Noorderpoort

Motiverende pushnotificaties

Onze app motiveert middelbare scholieren. Ze krijgen namelijk pushnotificaties die herinneren aan toetsen, inlevermomenten en huiswerk. Uit een enquête op Noorderpoort bleek 88% van de ondervraagden dit als zeer wenselijk te ervaren. Zij gaven aan dat hun motivatie om te leren door deze notificaties werd gestimuleerd. Mr. Chadd geeft leerlingen de zekerheid dat er altijd iemand voor hen klaar zit. Ongeacht het vak waarbij ze hulp nodig hebben, wanneer ze willen leren en waar ze zich op dat moment bevinden.

Examenklassen: extra stress voor docenten en leerlingen

Soms lukt het leerlingen zo goed om onder de radar te blijven, dat in de examenklas pas duidelijk wordt hoe groot hun achterstand is. Of vlak voordat ze overgaan. Vaak wordt dan besloten om hen het voorlaatste jaar te laten overdoen. En blijkt zelfs dat niet te helpen.
Hoe dan ook, in de aanloop naar de examens ontstaat vrijwel altijd extra stress. Voor leerlingen, docenten, teamleiders en de school. Want scholen worden afgerekend op slagingspercentages. Dat is op jouw school niet anders.

"Verschillende docenten zetten Mr. Chadd in als digitale onderwijsassistent wanneer en meerdere vragen zijn over een bepaald onderwerp."

Albert Vlaardingerbroek
Directeur bestuursdienst Noorderpoort
Albert vlaardingebroek

Scholen die Mr. Chadd hebben ingezet, blijken het beter te doen dan voorheen. Leerlingen weten hun resultaten met wel 15% op te krikken. Slagingspercentages gaan omhoog.
Zou het niet beter zijn om al veel eerder te beginnen met de digitale onderwijsassistent? Dat resulteert in minder stress, frustratie en verzuim. Daarvoor in de plaats krijg je meer rust, zelfvertrouwen, motivatie en zelfredzaamheid in de klas.

De kwaliteit van onze coaches

Coach worden bij Mr. Chadd gaat niet zomaar. De belevingswereld van de coach moet dicht bij die van de leerling liggen. Elke coach heeft minimaal een acht gehaald voor het vak dat hij of zij geeft, volgt een universitaire studie en heeft ons assessment gehaald. In dat assessment scannen we op vakinhoudelijke kennis, didactiek, pedagogische vaardigheden, zoeksnelheid en typsnelheid.

laptopchat

Hoe werkt Mr. Chadd achter de schermen?

Om leerlingen zo snel en zo goed mogelijk te helpen, werken wij met een zeer geavanceerd administratiesysteem. Aan de voorkant is Mr. Chadd een chatapplicatie. Aan de achterkant is iedere vraag die gesteld wordt, live in te zien en te volgen. Onze onderwijskundigen kijken alle vragen live mee en sturen bij waar nodig, via een interne chat. Onze coaches leren on the job. Terwijl er uitleg wordt gegeven, kan een onderwijskundige parallel advies en coaching geven aan de coach die de uitleg aan de leerling geeft. Het werkt ook andersom: een coach kan bij twijfel of onzekerheid contact zoeken met de monitor. Zo leveren wij altijd de hoogst mogelijke kwaliteit

Interesse?

Neem contact met één van ons op!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp