START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Worteltrekken

Worteltrekken, hoe werkt dat ook alweer?

Met Mr. Chadd weet jij het precies!

Bij worteltrekken zoek je als uitkomst het getal dat in het kwadraat het getal van de opgave is. Worteltrekken is het tegenovergestelde van kwadrateren, net zoals plus het tegenovergestelde van min is en keer het tegenovergestelde van gedeeld door. Een kwadraat is een getal keer zichzelf, bijvoorbeeld 42=16. Bij worteltrekken wil je weten welk getal je met zichzelf kan vermenigvuldigen om dat antwoord te krijgen. Je schrijft een wortel met het teken √. Een som schrijf je op als: √25=5. Je spreekt dit uit als ‘wortel 25’ of als ‘vierkantswortel 25’.

Worteltrekken

Een wortel is namelijk het tegenovergestelde van een kwadraat, maar er bestaan ook machtswortels! Bijvoorbeeld 3√2 is de tegenhanger van 2(1/3), 10√2 is de tegenhanger van 2(1/10) . Je kan de wortels berekenen met je rekenmachine. Bij een machtswortel moet je invoeren om welke macht het gaat, voor een vierkantswortel kan je het wortelknopje gebruiken. Je kan ook wortels berekenen zonder rekenmachine, maar daarvoor moet je veel verstand hebben van kwadraten en dat heeft natuurlijk niet iedereen!

Oefenen met worteltrekken? Maak deze opdrachten!

  1. √144
  2. √36
  3. 3√9

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Vergelijkingen

Rekenvolgorde

Haakjes wegwerken: hoe doe ik dat precies?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!