Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Worteltrekken

Worteltrekken, hoe werkt dat ook alweer?

Met Mr. Chadd weet jij het precies!

Bij worteltrekken zoek je als uitkomst het getal dat in het kwadraat het getal van de opgave is. Worteltrekken is het tegenovergestelde van kwadrateren, net zoals plus het tegenovergestelde van min is en keer het tegenovergestelde van gedeeld door. Een kwadraat is een getal keer zichzelf, bijvoorbeeld 4 2 =16. Bij worteltrekken wil je weten welk getal je met zichzelf kan vermenigvuldigen om dat antwoord te krijgen. Je schrijft een wortel met het teken √. Een som schrijf je op als: √25=5. Je spreekt dit uit als ‘wortel 25’ of als ‘vierkantswortel 25’.

Worteltrekken

Een wortel is namelijk het tegenovergestelde van een kwadraat, maar er bestaan ook machtswortels! Bijvoorbeeld 3√2 is de tegenhanger van 23, 10√2 is de tegenhanger van 210. Je kan de wortels berekenen met je rekenmachine. Bij een machtswortel moet je invoeren om welke macht het gaat, voor een vierkantswortel kan je het wortelknopje gebruiken. Je kan ook wortels berekenen zonder rekenmachine, maar daarvoor moet je veel verstand hebben van kwadraten en dat heeft natuurlijk niet iedereen!

Oefenen met worteltrekken? Maak deze opdrachten!

  1. √144
  2. √36
  3. 3√9

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Vergelijkingen

Rekenvolgorde

Haakjes wegwerken: hoe doe ik dat precies?

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}