START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Wegendiagram

Wegendiagrammen zijn belangrijk bij het berekenen van kansen of een aantal mogelijkheden.

Het laat je alle mogelijke opties zien die er in een situatie zijn.

Maar hoe werkt het nu precies en hoe teken je zo’n diagram? Mr. Chadd laat het je hier zien!

Een wegendiagram wordt gebruikt om het aantal mogelijkheden te berekenen om bijvoorbeeld van A naar B te komen. Als je op verschillende manieren (in verschillende combinaties) iets kunt uitvoeren, dan kun je gebruikmaken van het wegendiagram.

Wegendiagram

Het wegendiagram geeft een duidelijk overzicht van de keuzemogelijkheden die je hebt. Je volgt van links naar rechts de wegen, elke weg geeft een keuzemogelijkheid weer.

Wanneer gebruik ik nu zo’n wegendiagram?

Een wegendiagram kan bij van alles toepassen en kan over van alles gaan. Bijvoorbeeld over het aantal verschillende kleuren knikkers dat je kan pakken uit een vaas uit aan het aantal verschillende soorten outfits wat je in de ochtend aan kan doen.

Hieronder staat een voorbeeldje over de outfits:

wegendiagram

In dit voorbeeldje gaan we ervan uit dat je eerst kiest welke van je twee paar schoenen je aandoet. Het bovenste lijntje staat voor Paar 1 en het onderste lijntje voor Paar 2. Daarna gaan we over naar de 6 paar sokken waar je uit kan kiezen die allemaal een apart lijntje hebben. Hetzelfde doen we dan bij de broeken en bij de shirts waar je uit kan kiezen.

Totaal aantal wegen berekenen

Het totale aantal opties (wegen) die je hebt om je aan te kleden is dan te berekenen door de mogelijkheden per categorie met elkaar te vermenigvuldigen. In dit voorbeeld hebben we 2 paar schoenen, 6 paar sokken, 4 broeken en 5 shirts. Het totaal aantal mogelijkheden is dan:

2 * *6 ** 4 * 5 = 240 verschillende mogelijkheden. Dus je kan op 240 verschillende manieren kleden volgens dit voorbeeldje en waarschijnlijk zijn dat er bij jouw kledingkast nog veel meer!

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Kansberekening

Telproblemen: Hoe bereken je de kans dat iets gebeurt?

Binomiaal kansexperiment: hoe werkt dat precies?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!