START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Frequentietabel

Een frequentietabel, hoe zat dat ook alweer? Wij leggen het je uit!

Je kent het wel, je speelt een spelletje en móet een 6 gooien om te winnen. Hoe werkt het nou, met zo’n dobbelsteen? Om hierachter te komen is het slim om een frequentietabel te maken! Een frequentietabel is een tabel waarin staat hoeveel keer een bepaalde waarde voor komt. Hoevaak een bepaalde waarde voorkomt, dat noemen we frequentie. De gegevens die in een frequentietabel staan kan je ook op een andere manier laten zien, namelijk in een histogram. Elke staaf is zo hoog als dat de waarde voorkomt.

Hoe weet ik welk getal ik moet invullen?

Laten we teruggaan naar het voorbeeld met de dobbelstenen. Stel: Piet gooit meerdere keren een dobbelsteen, hij gooit onder andere twee keer een 3 en één keer gooit hij een 6.

  • Getal 3 heeft dan een frequentie van 2.
  • Getal 6 heeft een frequentie van 1.

Uiteindelijk zet hij al zijn geworpen dobbelstenen in een frequentietabel, die zie je hieronder!

Frequentietabel

In dit voorbeeld heeft Piet 10 keer een dobbelsteen gegooid, want als je de frequenties bij elkaar optelt, kom je op 10 uit.

Even oefenen om er zeker van te zijn dat je de frequentietabel begrijpt? Maak dan de onderstaande opdrachten!

1. De gemeente onderzoekt de drukte op een bepaald kruispunt. Hierbij hebben ze gekeken hoeveel fietsers er per uur langsfietsten. In de onderstaande frequentietabel is het onderzoek weergeven. Hoeveel fietsers kwamen er in totaal langs het kruispunt?

Frequentietabel

2. De wiskundeleraar wil graag weten hoe goed de cijfers zijn van zijn leerlingen. Daarom houdt hij hun toetscijfers bij in een frequentietabel. Hoeveel leerlingen hebben een 7 gehaald?

Frequentietabel

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Diagrammen

Steelbladdiagram

Beelddiagram

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!