Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Beelddiagram

Een beelddiagram brengt gegevens in beeld door middel van figuurtjes in de grafiek of tabel.

Ieder figuurtje staat voor een aantal getallen, waardoor je snel een goed beeld krijgt van de totale aantallen.

Erg overzichtelijk en makkelijk te maken dus! Hoe ziet het er precies uit? Hoe maak je er zelf eentje? Mr. Chadd legt het voor je uit!

beelddiagram

Figuren (beeldjes, figuurtjes, iconen) zijn erg belangrijk bij een beelddiagram. De totale hoeveelheid gegevens kan namelijk makkelijk worden aangegeven met deze figuren. Het grote voordeel van een beelddiagram is dat het erg makkelijk en overzichtelijk is. Hieronder een voorbeeld om het duidelijker te maken!

Tabel 1. iPhones verkocht in de afgelopen 4 weken

Beelddiagram

Zoals je ziet staat elk iPhone-figuurtje voor 10 iPhones. Aan de hand hiervan kan je daardoor opmaken dat er in de eerste week 50 iPhones verkocht zijn. Voor week 2 waren dit er 70, etc.

Zelf maken in Word en Excel

Normaal gesproken is het vrij makkelijk om in Word of Excel een diagram of grafiek te maken. Als je je afvraagt hoe dit moet kan je het beste even kijken naar ons artikel over diagrammen . Het nadeel van een beelddiagram is alleen dat je zelf kiest welke figuren je gebruikt om je gegevens mee aan te geven. Hierdoor kunnen programma’s geen beelddiagram voor je maken, simpelweg omdat ze gewoon niet weten welk beeld jij precies wilt gaan gebruiken. Een manier om alsnog een beelddiagram te maken is om zelf een algemene grafiek of tabel te maken en dan handmatig de plaatjes erin te plakken.

Even oefenen!

Stel, je bent autoverkoper en hebt de volgende verkoopcijfers van de afgelopen 5 weken. Maak hier een beelddiagram. Gebruik een figuur van een auto in je tabel en zorg ervoor dat elke auto in de tabel staat voor 20 auto’s.

Tabel 2. Auto’s verkocht in de afgelopen 5 weken.

Beelddiagram

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Steelbladdiagram

Snelheid op één moment

Soorten stijgen en dalen

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}