START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Beelddiagram

Een beelddiagram brengt gegevens in beeld door middel van figuurtjes in de grafiek of tabel.

Ieder figuurtje staat voor een aantal getallen, waardoor je snel een goed beeld krijgt van de totale aantallen.

Erg overzichtelijk en makkelijk te maken dus! Hoe ziet het er precies uit? Hoe maak je er zelf eentje? Mr. Chadd legt het voor je uit!

beelddiagram

Figuren (beeldjes, figuurtjes, iconen) zijn erg belangrijk bij een beelddiagram. De totale hoeveelheid gegevens kan namelijk makkelijk worden aangegeven met deze figuren. Het grote voordeel van een beelddiagram is dat het erg makkelijk en overzichtelijk is. Hieronder een voorbeeld om het duidelijker te maken!

Tabel 1. iPhones verkocht in de afgelopen 4 weken

Beelddiagram

Zoals je ziet staat elk iPhone-figuurtje voor 10 iPhones. Aan de hand hiervan kan je daardoor opmaken dat er in de eerste week 50 iPhones verkocht zijn. Voor week 2 waren dit er 70, etc.

Zelf maken in Word en Excel

Normaal gesproken is het vrij makkelijk om in Word of Excel een diagram of grafiek te maken. Als je je afvraagt hoe dit moet kan je het beste even kijken naar ons artikel over diagrammen . Het nadeel van een beelddiagram is alleen dat je zelf kiest welke figuren je gebruikt om je gegevens mee aan te geven. Hierdoor kunnen programma’s geen beelddiagram voor je maken, simpelweg omdat ze gewoon niet weten welk beeld jij precies wilt gaan gebruiken. Een manier om alsnog een beelddiagram te maken is om zelf een algemene grafiek of tabel te maken en dan handmatig de plaatjes erin te plakken.

Even oefenen!

Stel, je bent autoverkoper en hebt de volgende verkoopcijfers van de afgelopen 5 weken. Maak hier een beelddiagram. Gebruik een figuur van een auto in je tabel en zorg ervoor dat elke auto in de tabel staat voor 20 auto’s.

Tabel 2. Auto’s verkocht in de afgelopen 5 weken.

Beelddiagram

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Steelbladdiagram

Snelheid op één moment

Soorten stijgen en dalen

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!