fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Een beelddiagram brengt gegevens in beeld door middel van figuurtjes in de grafiek of tabel.

Ieder figuurtje staat voor een aantal getallen, waardoor je snel een goed beeld krijgt van de totale aantallen.

Erg overzichtelijk en makkelijk te maken dus! Hoe ziet het er precies uit? Hoe maak je er zelf eentje? Mr. Chadd legt het voor je uit!

beelddiagram
Figuren (beeldjes, figuurtjes, iconen) zijn erg belangrijk bij een beelddiagram. De totale hoeveelheid gegevens kan namelijk makkelijk worden aangegeven met deze figuren. Het grote voordeel van een beelddiagram is dat het erg makkelijk en overzichtelijk is. Hieronder een voorbeeld om het duidelijker te maken!

Tabel 1. iPhones verkocht in de afgelopen 4 weken

Beelddiagram

Zoals je ziet staat elk iPhone-figuurtje voor 10 iPhones. Aan de hand hiervan kan je daardoor opmaken dat er in de eerste week 50 iPhones verkocht zijn. Voor week 2 waren dit er 70, etc.

Zelf maken in Word en Excel
Normaal gesproken is het vrij makkelijk om in Word of Excel een diagram of grafiek te maken. Als je je afvraagt hoe dit moet kan je het beste even kijken naar ons artikel over diagrammen. Het nadeel van een beelddiagram is alleen dat je zelf kiest welke figuren je gebruikt om je gegevens mee aan te geven. Hierdoor kunnen programma’s geen beelddiagram voor je maken, simpelweg omdat ze gewoon niet weten welk beeld jij precies wilt gaan gebruiken. Een manier om alsnog een beelddiagram te maken is om zelf een algemene grafiek of tabel te maken en dan handmatig de plaatjes erin te plakken.

Even oefenen!
Stel, je bent autoverkoper en hebt de volgende verkoopcijfers van de afgelopen 5 weken. Maak hier een beelddiagram. Gebruik een figuur van een auto in je tabel en zorg ervoor dat elke auto in de tabel staat voor 20 auto’s.

Tabel 2. Auto’s verkocht in de afgelopen 5 weken.

Beelddiagram
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Rick.

Heb je vragen over dit onderwerp?

Stel je vraag via de app

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp