NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE:

KORTING2023

Voorzetsels

Voorzetsels zijn een belangrijk deel van het Nederlands, maar hoe zit het precies? Dat legt Mr. Chadd je uit!

Een voorzetsel is een woord dat voor een zelfstandig naamwoord wordt gezet. Een voorzetsel wordt gebruikt om de relatie tussen de woordgroep van het voorzetsel en een ander element van de zin aan te geven. Bijvoorbeeld: ‘Mijn moeder zit achter het huis’. In deze zin geeft ‘achter’ aan waar de moeder zich bevindt. Meestal staat een voorzetsel voor het zelfstandig naamwoord, maar soms staat een voorzetsel ook op een andere plek, bijvoorbeeld: ‘Met haar vriend reisde ze de hele wereld over’.

Voorzetsels

Om een voorzetsel te herkennen kan je ‘de kast’ en ‘het feest’ gebruiken. Bijvoorbeeld: ‘op de kast’, ‘achter de kast’, ‘zonder de kast’ en ‘tijdens het feest’, ‘na het feest’ en ‘sinds het feest’.

Een voorzetseluitdrukking is een vaste combinatie met één of meerdere voorzetsels die samen een voorzetsel vormen. Voorbeelden van een voorzetseluitdrukking zijn: ‘met betrekking tot’ en ‘door middel van’.

Oefenen met voorzetsels en voorzetseluitdrukkingen? Maak dan de onderstaande oefening! Onderstreep in elke zin de voorzetsels of voorzetseluitdrukkingen.

  1. Ik ga met de fiets naar de stad.
  2. De melk ligt in de koelkast.
  3. Ze loopt om de rommel heen.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Voorzetselvoorwerp

Meewerkend voorwerp

Het aanwijzend voornaamwoord

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

KORTINGEN BIJ MR. CHADD

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ALLE ABONNEMENTEN MET DE CODE: KORTING2023

Met de Mr. Chadd-app krijg je altijd en overal direct antwoord op je huiswerkvraag. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme vakcoaches helpen je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!