START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hoofdgedachte

Wil je leren hoe je de hoofdgedachte van een tekst kan vinden? Lees dan verder!

Elke tekst heeft een onderwerp wat beschreven wordt. Het belangrijkste wat over het onderwerp wordt geschreven is de hoofdgedachte van de tekst. De hoofdgedachte geeft antwoord op de vraag: ‘Wat is het onderwerp en wat wordt er over het onderwerp gezegd?’. Vaak kan de hoofdgedachte in één zin worden weergeven. Vaak staat de hoofdgedachte in de inleiding óf in het slot van een tekst.

Wil je oefenen met het vinden van de hoofdgedachte? Lees dan de onderstaande tekst en omschrijf de hoofdgedachte in één zin.

‘Pesticiden zijn een serieus probleem. Er zijn steeds meer partijen die zich bemoeien bij het goedkeuren van het gebruik van bepaalde pesticiden. Zo zijn er veel mensen die zich zorgen maken over de schade die pesticiden aanbrengen aan het milieu. Een wetenschapper rapporteerde dat er veel minder bijen en wormen zijn in gebieden waar veel pesticiden worden gebruikt. Ook zijn er mensen die zich zorgen maken over wat pesticiden doen met het menselijk lichaam.’

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Samenvatting maken

Tekstdoelen

Kernzin

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!