START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Wetten van Kirchhoff

Eerste wet van Kirchhoff

De eerste wet van Kirchhoff wordt ook wel de ‘Stroomwet van Kirchhoff’ genoemd. Kirchhoff bedacht dat als je een elektrisch netwerk hebt er op een knooppunt evenveel stroom in komt als dat er stroom uit gaat.

In het plaatje hiernaast zie je dat de stromen i2 en i3 naar het knooppunt toe gaan en de stromen i1 en i4 van het knooppunt af gaan.

wetten van kirchhoff

Volgens de eerste wet van Kirchhoff moet er evenveel stroom naar het knooppunt toe gaan als dat er vanaf gaat. Er geldt dus: i2 + i3 = i1 + i4. De som van alle ingaande en uitgaande stromen moet altijd 0 zijn.

eerste wet van kirchhoff

Zo werkt de app

Tweede wet van Kirchhoff

De tweede wet van Kirchhoff wordt ook wel de ‘Spanningswet van Kirchhoff’ genoemd. Kirchhoff bedacht dat als je een gesloten kring hebt de som van de spanningsverschillen altijd 0 is.

In het plaatje hiernaast zie je een gesloten kring, de spanningen worden aangegeven met v1 tot en met v4 . De som van alle spanningen moet 0 zijn volgens de tweede wet van Kirchhoff. Er geldt dus: v1 + v2 + v3 + v4 = 0.

tweede wet van kirchhoff

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe werkt een batterij?

Elektrische energie

Spanning

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!