Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Wetten van Kirchhoff

Eerste wet van Kirchhoff

De eerste wet van Kirchhoff wordt ook wel de ‘Stroomwet van Kirchhoff’ genoemd. Kirchhoff bedacht dat als je een elektrisch netwerk hebt er op een knooppunt evenveel stroom in komt als dat er stroom uit gaat.

wetten van kirchhoff

In het plaatje hiernaast zie je dat de stromen i2 en i3 naar het knooppunt toe gaan en de stromen i1 en i4 van het knooppunt af gaan. Volgens de eerste wet van Kirchhoff moet er evenveel stroom naar het knooppunt toe gaan als dat er vanaf gaat. Er geldt dus: i2 + i3 = i1 + i4. De som van alle ingaande en uitgaande stromen moet altijd 0 zijn.

eerste wet van kirchhoff

Zo werkt de app

Tweede wet van Kirchhoff

De tweede wet van Kirchhoff wordt ook wel de ‘Spanningswet van Kirchhoff’ genoemd. Kirchhoff bedacht dat als je een gesloten kring hebt de som van de spanningsverschillen altijd 0 is.

In het plaatje hiernaast zie je een gesloten kring, de spanningen worden aangegeven met v1 tot en met v4 . De som van alle spanningen moet 0 zijn volgens de tweede wet van Kirchhoff. Er geldt dus: v1 + v2 + v3 + v4 = 0.

tweede wet van kirchhoff

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Hoe werkt een batterij?

Elektrische energie

Spanning

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}