fbpx

Contact

Neem contact met ons op.

Openingstijden app

Maandag tot en met donderdag: 8:30 tot 22:00 uur
Vrijdag: 8:30 tot 16:00 uur
Zaterdag: 10:00 tot 16:00 uur
Zondag: 10:00 tot 22:00 uur

Bezoekadres

Lopendediep 5
9712 NV
Groningen

KvK: 66929237
BTW: NL8567.56.623.B01
IBAN: NL93 ABNA 0483 1544 31

Een batterij slaat energie op zodat het later gebruikt kan worden.

Hierdoor hoef je je telefoon bijvoorbeeld niet de hele dag aan de lader te hebben, maar kun je deze de hele dag met je meedragen.

Elke batterij heeft twee zijden: een pluspool en een minpool. Deze polen zeggen iets over de richting waarin de elektriciteit gaat stromen. Als je een batterij gebruikt, dan stroomt de elektriciteit van de min- naar de pluspool.
Hoe werkt een batterij
Een batterij bestaat uit 3 onderdelen: de minpool, de pluspool en een elektrolyt.
De minpool van de batterij laat elektronen los. Dit wordt de anode van de batterij genoemd. In veel batterijen bestaat de minpool uit zink. Aan de andere kant van de batterij zit de pluspool. Dit deel van de batterij wordt de kathode genoemd en ontvangt metalen.

Zo werkt de app

Tussen de anode en de kathode in, zit een elektrolyt. De elektrolyt vormt een verbinding tussen de kathode en de anode. De elektrolyt van een batterij is een soort gel en bestaat voornamelijk uit zouten en zuren. Het elektrolyt zorgt voor een chemische reactie waardoor de elektriciteit kan gaan stromen. Hierdoor werkt het apparaat waar de batterij op aangesloten is.

Hoe werkt de batterij?
Als de kathode, anode en het elektrolyt aan elkaar worden vastgemaakt, dan gaan stoffen hierin met elkaar reageren. De anode laat elektronen los en de kathode vangt deze elektronen op. De elektronen die hier reageren stromen door bijvoorbeeld je telefoon, waardoor je telefoon het doet. Ondertussen vindt er een reactie plaats in het elektrolyt.
Hoe werkt een batterij?
 

 

 

Deze uitleg is geschreven door Judith.

Chat
Chat

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

icon-external-link cancel close check cog graduate navigatedown icon-info icon-phone icon-mail icon-chat icon-facebook icon-instagram icon-twitter icon-youtube icon-play icon-eye whatsapp