START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Hoe werkt een batterij?

Een batterij slaat energie op zodat het later gebruikt kan worden.

Hierdoor hoef je je telefoon bijvoorbeeld niet de hele dag aan de lader te hebben, maar kun je deze de hele dag met je meedragen.

Elke batterij heeft twee zijden: een pluspool en een minpool. Deze polen zeggen iets over de richting waarin de elektriciteit gaat stromen. Als je een batterij gebruikt, dan stroomt de elektriciteit van de min- naar de pluspool.

Een batterij bestaat uit 3 onderdelen: de minpool, de pluspool en een elektrolyt.

De minpool van de batterij laat elektronen los. Dit wordt de anode van de batterij genoemd.

Hoe werkt een batterij

In veel batterijen bestaat de minpool uit zink. Aan de andere kant van de batterij zit de pluspool. Dit deel van de batterij wordt de kathode genoemd en ontvangt metalen.

Zo werkt de app

Tussen de anode en de kathode in, zit een elektrolyt . De elektrolyt vormt een verbinding tussen de kathode en de anode. De elektrolyt van een batterij is een soort gel en bestaat voornamelijk uit zouten en zuren. Het elektrolyt zorgt voor een chemische reactie waardoor de elektriciteit kan gaan stromen. Hierdoor werkt het apparaat waar de batterij op aangesloten is.

Hoe werkt de batterij?

Als de kathode, anode en het elektrolyt aan elkaar worden vastgemaakt, dan gaan stoffen hierin met elkaar reageren. De anode laat elektronen los en de kathode vangt deze elektronen op. De elektronen die hier reageren stromen door bijvoorbeeld je telefoon, waardoor je telefoon het doet. Ondertussen vindt er een reactie plaats in het elektrolyt.

Hoe werkt een batterij?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Elektrische energie

Watt, Volt en Ampere

Wat is magnetisme?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!