START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Meet-, stuur- en regelsystemen

Meet-, stuur- en regelsystemen

Met de technologieën die de mensheid heeft ontwikkeld kunnen we veel verschillende taken automatisch uit laten voeren.

Mr. Chadd gaat je hier vertellen over de 3 categorieën automatische systemen: meetsystemen, stuursystemen en regelsystemen.

meet- stuur - en regelsystemen

Meetsystemen

Dit zijn de simpelste systemen van de drie. De functie is om iets te meten en het resultaat weer te geven. Denk hierbij aan, bijvoorbeeld, een stroommeter. Door een draad gaat een elektrische stroom. Het apparaatje gebruikt bepaalde elektronica om deze waarneming om te zetten in een getal en vervolgens wordt dit resultaat weergegeven.

Meet-, stuur- en regelsystemen

Stuursysteem

Een iets uitgebreider systeem is een stuursysteem. Dit leest niet alleen de waarde af, maar kan nog een extra actie doen als het nodig is. In het voorbeeld van de stroommeter kan het gevaarlijk zijn als er een te grote stroom is. Een stuursysteem kan de waarde die gemeten is vergelijken met een veiligheidswaarde. Als de stroom té hoog is, kan er bijvoorbeeld een waarschuwingslampje gaan branden.

Meet-, stuur- en regelsystemen

Zo werkt de app

Regelsysteem

De volgende stap is een systeem waarbij de waarneming geregeld wordt. Dit is een regelsysteem. Hier wordt niet alleen gemeten of de waarde binnen een marge valt, maar als dit niet zo is, dan wordt er iets aan gedaan. Bij de stroommeter kan het zo zijn dat er maatregelen genomen worden als de stroom té hoog wordt. Hier kan de weerstand van de stroomkring verhoogd worden, of het kan onderbroken worden zodat er helemaal geen stroom meer loopt.

Meet-, stuur- en regelsystemen

Voorbeeld vragen:

1: Wat voor systeem is een thermostaat?

2: Wat voor systeem is een snelheidsmeter?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Watt, Volt en Ampere

Zwaartekracht, massa en gravitatieconstante

Golflengte, golfsnelheid en frequentie

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!