Een nieuw jaar, een frisse start. Nu een jaar lang Mr. Chadd met €50,- korting met de code:

JAAR2022

Vrijheid van meningsuiting

Vrijheid van meningsuiting is een van de belangrijkste rechten die mensen kunnen hebben.

Toch is niet altijd duidelijk wat het precies betekent. Mr. Chadd legt het voor je uit!

Eigenlijk zegt het woord het zelf al een beetje: vrijheid van meningsuiting betekent dat je vrij bent om je mening te uiten. Je mag zeggen wat je denkt en vindt, zonder dat je daarvoor opgepakt of veroordeeld voor kan worden. Dit lijkt heel normaal, maar toch geldt deze vrijheid niet overal. In sommige landen, vaak met dictators aan het hoofd, kan je opgepakt worden als je dingen zegt die niet in lijn zijn met de opvattingen van de overheid. Je kan dan zelfs jarenlang de cel in moeten.

Vrijheid van meningsuiting

Toch gelden er ook in Nederland een paar regels voor de vrijheid van meningsuiting. Als jij bijvoorbeeld ernstige haat spreekt over iets/iemand of oproept tot geweld, kan je alsnog vervolgd worden. In zulke gevallen geldt de vrijheid van meningsuiting niet.

Oefenvraag

In een speech laat een politicus zich erg negatief uit over een bepaalde bevolkingsgroep. Hij beroept zich hierbij op vrijheid van meningsuiting. Mag dit?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De grondwet

Rechtsstaat

Referendum

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

Docent of directeur? Vraag een gratis testperiode aan!

Mr. Chadd uitproberen? Dat kan nu twee weken gratis en geheel vrijblijvend met jouw klas! We komen graag in contact om de mogelijkheden te bespreken.

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Docent of directeur? Vraag een gratis informatiepakket aan

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u een gratis informatiepakket over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Docent of directeur? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons
{"api_base_path":"https://c.mrchadd.nl","funnel_return_domain":"https://www.mrchadd.nl","third_party_js_asset":"third-party.js"}