START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Vrijheid van meningsuiting

Vrijheid van meningsuiting is een van de belangrijkste rechten die mensen kunnen hebben.

Toch is niet altijd duidelijk wat het precies betekent. Mr. Chadd legt het voor je uit!

Eigenlijk zegt het woord het zelf al een beetje: vrijheid van meningsuiting betekent dat je vrij bent om je mening te uiten. Je mag zeggen wat je denkt en vindt, zonder dat je daarvoor opgepakt of veroordeeld voor kan worden. Dit lijkt heel normaal, maar toch geldt deze vrijheid niet overal. In sommige landen, vaak met dictators aan het hoofd, kan je opgepakt worden als je dingen zegt die niet in lijn zijn met de opvattingen van de overheid. Je kan dan zelfs jarenlang de cel in moeten.

Toch gelden er ook in Nederland een paar regels voor de vrijheid van meningsuiting. Als jij bijvoorbeeld ernstige haat spreekt over iets/iemand of oproept tot geweld, kan je alsnog vervolgd worden. In zulke gevallen geldt de vrijheid van meningsuiting niet.

Vrijheid van meningsuiting

Oefenvraag

In een speech laat een politicus zich erg negatief uit over een bepaalde bevolkingsgroep. Hij beroept zich hierbij op vrijheid van meningsuiting. Mag dit?

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

De grondwet

Rechtsstaat

Referendum

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!