START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Totalitarisme

In je geschiedenisboek gaat het meer dan eens over totalitarisme of een totalitaire staat.

Wat dat precies inhoudt, legt Mr. Chadd hieronder voor je uit!

Het totalitarisme is een staatsvorm waarbij de overheid in alle lagen van de samenleving aanwezig is. Ze zijn niet alleen bezig met politieke beslissingen maken, ze willen ook macht hebben over de persoonlijke levens van hun burgers. Hun doel is uiteindelijk een heilstaat: een staat waarin alle burgers zich hebben onderworpen aan de overheid. Ze proberen de burgers dus eigenlijk een beetje te hersenspoelen, totdat ze de ideologie van de overheid helemaal accepteren en volgen.

Totalitarisme

Totalitaire staten hebben enkele gemeenschappelijke kenmerken:

  1. Er is een alleenheerser, een dictator, aan de macht. Vaak is er dan ook maar één politieke partij in het land.
  2. Er is sprake van een zogenaamde staatsideologie, die door iedereen gevolgd moet worden. “De staat is belangrijker dan jijzelf.”
  3. Er is een geheime dienst die burgers, die de ideologie niet volgen, aanpakt. Deze geheime dienst gebruikt veel geweld.
  4. De economie is compleet onder controle van de staat. Er zijn dus geen commerciële bedrijven zoals Philips, KPN, etc.
  5. Alle media zijn in handen van de staat. Kranten, radio-omroepen, televisiezenders: alles wordt beheerd door de staat. Social media is dus ook bijna nooit toegestaan, omdat de staat dat niet goed kan controleren.

Het bekende voorbeeld van een totalitaire staat is natuurlijk Noord-Korea. Met Kim Jong-Un aan de macht is het hele volk ondergeschikt aan de staat.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Dictatuur

Manipulatie en indoctrinatie

Dualisme en monisme: wat is het verschil?

Hulp nodig met je huiswerk?

Loop je tegen een lastige berekening aan of ben je even kwijt of je ‘word’ met een d of een dt schrijft? Meld je nu aan en stuur Mr. Chadd een bericht!

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!