START NU JE EERSTE MAAND VOOR €4,- MET CODE:

CHATBOT

Maatschappelijke problemen

Ongelijkheid, vergrijzing en milieuvervuiling zijn voorbeelden van maatschappelijke problemen.

Iedereen heeft te maken met een of meerdere maatschappelijke problemen, maar wat zijn maatschappelijke problemen precies? En hoe verschilt een ‘gewoon’ probleem van een maatschappelijk probleem? We leggen het je hier uit!

Iedereen heeft wel eens problemen. Denk bijvoorbeeld aan ruzie met je beste vriend of slechte cijfers op school. Dit noem je persoonlijke problemen. Jij alleen, of misschien een paar anderen, hebben last van dit probleem. Er zijn ook problemen waar heel veel mensen, of iedereen, last van heeft. Een probleem wordt een maatschappelijk probleem genoemd wanneer iedereen, of in ieder geval veel mensen, binnen een bepaald gebied ermee te maken hebben. Dit gebied kan bijvoorbeeld een land zijn, of de hele wereld. Daarnaast moet er ook sprake zijn van aandacht voor het probleem.

Maatschappelijke problemen

Het probleem moet onder de aandacht worden gebracht bij politici. Hierbij speelt de media een belangrijke rol. De media kan ervoor zorgen dat er veel aandacht komt voor een bepaald probleem, waardoor de politiek er ook eerder van hoort, en er vaak ook eerder naar gaat kijken. Ten derde moet er sprake zijn van meerdere groepen mensen die een verschillende mening hebben over het probleem. Wanneer iedereen het met elkaar eens is, is er immers geen sprake van een probleem.

Kort samenvattend is een probleem een maatschappelijk probleem wanneer:

– Veel mensen ermee te maken hebben;

– Het probleem op de politieke agenda staat;

– Er sprake is van meerdere groepen, meningen en oplossingen.

Oefening

Kun je zelf drie dingen bedenken die op dit moment een maatschappelijk probleem zijn in Nederland? Maak hierbij gebruik van de bovenstaande 3 voorwaarden.

Leerlingen die hier vragen over hebben, keken ook naar:

Normen en waarden

Het systeemmodel van Easton: hoe werkt het?

Pressiegroepen en actiegroepen: wat doen ze?

Werkt u in het vo of mbo? Plan direct een vrijblijvende demonstratie in!

We laten u graag geheel vrijblijvend zien hoe Mr. Chadd werkt, hoe het kan worden ingezet en wat de meerwaarde is. Dit doen we in een fysieke of online afspraak van zo'n 30 minuten. Let op! Deze demonstratie is alleen bedoeld voor mensen die werkzaam zijn in het vo of mbo, NIET voor leerlingen!

Ik laat u graag zien hoe Mr. Chadd werkt!

Meer informatie over Mr. Chadd

Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u geheel vrijblijvend meer informatie over Mr. Chadd op!

Ik vertel u graag over de voordelen van Mr. Chadd!

Werkt u in het vo of mbo? Neem contact op!

Bent u benieuwd naar de voordelen van Mr. Chadd of heeft u andere vragen? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Ik vertel u graag meer over Mr. Chadd!
Zo werkt het Academy Over ons

Probeer nu onze Chatbot

NU TIJDELIJK HOGE KORTINGEN OP ONS CHATBOT ABONNEMENT MET CODE: CHATBOT

Een uur lang voor alle vakken vragen stellen aan onze BOT. Voor maar €9,- per maand. Zo hoef je niet te wachten tot de volgende les!

Onze slimme CHATBOT helpt je overdag, ’s avonds en in het weekend. We geven uitleg voor alle vakken en niveaus. We helpen je tot je het snapt, zodat je gelijk verder kunt met je huiswerk.

Claim korting!